5 καθημερινές συνήθειες που ερεθίζουν τα μάτια μας

Σας έχει τύχει ποτέ ξαφνικά να νιώσετε ερεθισμό στα μάτια σας και να μην ξέρετε γιατί ακριβώς συνέβη; Η κατάσταση εξελίσσεται προφανώς σε κάτι άκρως ενοχλητικό, αφού δημιουργείται η αίσθηση ότι κάτι βρίσκεται συνεχώς μέσα στο μάτι, δυσκολεύοντάς μας ειδικά όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Η απάντηση για το συγκεκριμένο μυστήριο μπορεί να βρίσκεται σε μερικές απλές και καθημερινές συνήθειες.

  1. Ανεμιστήρας

Ξέρουμε πολύ καλά πόσο κουραστική είναι μία νύχτα με πολύ ζέστη και πόση ανακούφιση προσφέρει η συντροφιά του ανεμιστήρα. Ο αέρας, όμως, που δημιουργεί, όταν μένει ανοιχτός για πολλές ώρες, μπορεί να ερεθίσει τα μάτια και να προκαλέσει ξηρότητα.

  1. Οθόνη υπολογιστή

Η οθόνη του υπολογιστή ή του λάπτοπ συνηθίζεται να είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που βλέπουμε πριν κοιμηθούμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που βοηθάει να αποκοιμηθούμε, και να προκαλείται η αίσθηση δυσφορίας ή πόνου στα μάτια.

  1. Makeup

Δεν είναι τυχαίο που οι ειδικοί λένε και ξαναλένε για τη σημασία του ντεμακιγιάζ, όχι μόνο για το δέρμα αλλά και για την καλή υγεία των ματιών. Τα καλλυντικά προϊόντα που δεν έχουν απομακρυνθεί αποτελεσματικά μπορούν να εισχωρήσουν στα μάτια και μέχρι το πρωί να έχουν προκαλέσει τον ερεθισμό τους.

  1. Φακοί επαφής

Εάν ανήκετε σε εκείνους που φοράνε φακούς επαφής και νιώθουν σαν να μην υπάρχουν, τότε ανήκετε σίγουρα στους τυχερούς. Όμως, για πολλούς άλλους οι φακοί προκαλούν πόνο στα μάτια ακόμη και ζαλάδα.

  1. Τσιγάρο

Ο καπνός του τσιγάρου –είτε είστε ενεργητικοί είτε παθητικοί καπνιστές- μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει μία ήδη υπάρχουσα πάθηση ξηροφθαλμίας. Μάλιστα λέγεται ότι οι άνθρωποι που καπνίζουν έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν ξηρά μάτια από αυτούς που δεν καπνίζουν.

You may also like