5 λάθη που κάνουμε στη δίαιτά μας, από την Εύη Τσανάκα

sfyit8uik7yΗ απώλεια λίπους, είναι μια διαδικασία δύσκολη, δυσάρεστη που απαιτεί από εμάς κόπο και στέρηση πολλών τροφών που τόσο αγαπάμε να καταναλώνουμε. Και ενώ έχουμε όλα αυτά κατά νου, έρχονται να προστεθούν και κάποια βασικά λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε και στέκονται εμπόδιο, σε αυτή μας την προσπάθεια.

1. Δεν τρώμε αρκετό “καλό» λίπος“. Γιατί ναι το λίπος δεν είναι απαραίτητα κακό. Γιατί υπάρχει και αυτό που βρίσκεται σε τροφές όπως οι ξηροί καρποί, το βιολογικό βούτυρο και το ελαιόλαδο, και το οποίο θεωρείται υγιές και καλοδεχούμενο από τον οργανισμό μας, μιας και βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, την καταπολέμηση του άγχους και τη βελτίωση της διάθεσης.

2. Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να καταστρέψει όλους μας τους κόπους γύρω από την οποιαδήποτε προσπάθεια απώλειας λίπους, τότε αυτό λέγεται αλκοόλ. Επειδή, όμως είναι αδύνατον να μην υπάρξουν και εκείνες οι «σειρήνες» που θα μας καλούν για ένα after work drink με τις κολλητές ή τους συναδέλφους μας, προτιμήστε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί που είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη, έναντι κάποιου κοκταίηλ. Αυτό φυσικά, ισχύει για όσες από εμάς έχουμε επιτύχει το στόχο του επιθυμητού βάρους και απλώς προσέχουμε για να το συντηρήσουμε.

3. Η μη επαρκής ποσότητα φυτικών ινών, είναι ένα ακόμα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε κατά τη διαδικασία της δίαιτας. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά είναι αναγκαίες, μιας και βοηθούν στην αργή απορρόφηση των υδατανθράκων και αυξάνει τις αποτοξινωτικές ικανότητες του σώματός μας.

4. Όλες θυμόμαστε, τις γιαγιάδες μας και τις μαμάδες μας, να μας φωνάζουν να φάμε το πρωινό μας, και να μην φεύγουμε νηστικές από το σπίτι. Και ναι είχαν δίκιο. Γιατί το πρωινό ήταν, είναι και θα είναι για πάντα, το πιο σημαντικό μας γεύμα. Υπάρχει ένας μύθος που λέει πως από μια μεταβολική σκοπιά, ό, τι τρώμε για πρωινό λέει ουσιαστικά στο σώμα μας τι να περιμένει κατά την διάρκεια της ημέρας και πώς να λειτουργήσει. Ενώ η παράλειψη αυτού, μπορεί να οδηγήσει σε κούραση, έλλειψη ενέργειας και λανθασμένης αποθήκευσης των τροφών που θα καταναλώσουμε αργότερα.

diaita-nasa5. Έχει αποδειχθεί, από τελευταίες έρευνες, πως τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, και ειδικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, εκτός του ότι είναι λιγότερο νόστιμα, είναι πιο παχυντικά και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard. Και αυτό γιατί λόγω της επεξεργασίας που έχουν υποστεί, έχουν ξεγυμνωθεί από όλα τους τα θρεπτικά συστατικά, για τα οποία υποτίθεται πως τα καταναλώνουμε.

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να μάθετε περισσότερα: εδώ

You may also like