5 τρόποι να δείξεις την αγάπη σου και να βελτιώσεις την σχέση σου

Κάποιοι άνθρωποι ξέρουν καλά πως να εκφράζονται και να δείχνουν την αγάπη στον σύντροφό τους και άλλοι δυσκολεύονται. Η αγάπη είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα που αξίζει όλοι να νιώθουμε και ακόμα περισσότερο αξίζει να επικοινωνούμε στον άλλο. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις check παρακάτω 5 τρόπους με τους οποίους μπορείς να δείχνεις καθημερινά την αγάπη σου και βελτίωσε την σχέση με τον πιο γλυκό και άμεσο τρόπο!

1. Μικρές λέξεις επιβεβαίωσης

Δεν είναι δύσκολο, λίγες απλές λέξεις και συγκεκριμένα λέξεις επιβεβαίωσης μπορούν να κάνουν θαύματα στην ψυχολογία κάθε ανθρώπου. Ξέρετε πολύ καλά ποιες φράσεις θα δημιουργήσουν ένα πλατύ χαμόγελο στον σύντροφό σας, για αυτό μέσα στη μέρα δείξτε με λόγια την αγάπη σας και νιώστε και εσείς καλά με τον εαυτό σας. Για παράδειγμα πείτε του πόσο του πάει η μπλούζα που φοράει ή ότι τα μαλλιά του σήμερα είναι πολύ όμορφα. Απλές αλλά τόσο σημαντικές φράσεις που περικλείουν τόνους αγάπης!

2. Ποιοτικός χρόνος

Λόγω της καραντίνας, ο χρόνος που βλέπεστε με τον σύντροφό σας έχει αυξηθεί αρκετά, είναι όμως ποιοτικός αυτός ο χρόνος; Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα μαζί χωρίς να είστε παράλληλα στο κινητό σας ή βλέπετε τηλεόραση. Κάθε μήνα για παράδειγμα προτείνετε στον σύντροφο σας να κάνετε κάτι μαζί (ξεκινήστε ένα νέο χόμπι κτλ) και δείξτε του πόσο ανάγκη έχετε να επικοινωνείτε οι δύο σας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

3. “Μαγικό” άγγιγμα

Τι πιο όμορφο και αγαπησιάρικο από το να δείχνεις την αγάπη σου, μέσω του αγγίγματος. Ένα φιλί, μια απρόσμενη αγκαλιά, ένα ξαφνικό κράτημα χεριών, είναι εκείνα που θα σας βοηθήσουν να δείξετε το ενδιαφέρον σας και την ανάγκη σας να επικοινωνήσετε με το σώμα σας. Το άγγιγμα ηρεμεί, χαρίζει ασφάλεια και αγάπη και είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε, όσα χρόνια κι αν περνούν!

@tezza/ instagram

4. Μικρά δωράκια με νόημα

Δεν χρειάζεται να κάνεις εντυπωσιακά και πανάκριβα δώρα για να δείξεις την αγάπη σου. Μικρές κινήσεις, μικρά δωράκια – ακόμα και χειροποίητα – μπορούν να αλλάξουν την ψυχολογία του άλλου και να καταλάβει πόσο πολύ ενδιαφέρεστε και τον αγαπάτε.

5. Πράξεις που δείχνουν ότι νοιάζεσαι

Ξέρεις ότι ο σύντροφός σου πέρασε μια δύσκολη μέρα; Κάνε κάτι γι’ αυτό και γιατί όχι μαγείρεψε του το αγαπημένο του φαγητό. Αυτές οι πράξεις, που δείχνουν ότι νοιάζεσαι και τον έχεις στο μυαλό σου, είναι αυτές που θα του υπενθυμίσουν πόσο τον αγαπάς. Στο τέλος της ημέρας ρώτησε τον για το πώς ήταν η μέρα του και τι ήταν αυτό που τον δυσκόλεψε περισσότερο. Η συζήτηση είναι το παν σε μια σχέση, γι’ αυτό μην την αμελείς!

Featured image: @tezza/ instagram

You may also like