6 Βήματα για να δημιουργήσετε τη δική σας skincare routine

Μεταξύ του προσδιορισμού του τύπου του δέρματός σας, της εύρεσης των προϊόντων που χρειάζεστε και της επιλογής των βελτιώσεων που πρέπει να κάνετε, το να ξεκινήσετε μια εξατομικευμένη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, μπορεί να σας φανεί γρίφος για δυνατούς λύτες. Ευτυχώς, ακολουθώντας μερικά βασικά βήματα, η δημιουργία του προσωπικού σας skincare αποδεικνύεται πανεύκολη υπόθεση.

Το πρώτο βήμα στην «οικοδόμηση» της δικής σας ρουτίνας ομορφιάς, ξεκινάει από τον τύπο του δέρματός σας. Ρωτήστε οποιονδήποτε με όμορφο δέρμα και πιθανότατα θα σας πει ότι χρησιμοποιεί προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τον δικό του τύπο δέρματος. Για να το κάνετε αυτό γρήγορα και σωστά, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ή έναν αισθητικό που μπορεί γρήγορα να αξιολογήσει το δέρμα σας και να σας προτείνει ποια είναι τα προβλήματα εκείνα που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε, όπως τα σημάδια της γήρανσης του δέρματος, της ακμής, το θαμπό δέρμα και ούτω καθεξής.

Όταν μιλάμε για τη ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσουμε, προκειμένου να αποκτήσουμε το λαμπερό δέρμα που πάντα ονειρευόμασταν, υπάρχουν μερικά μη διαπραγματεύσιμα βήματα που θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας, ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

#1 Το πλύσιμο του προσώπου μας – ή ο καθαρισμός του ακόμα και με ένα micellar water, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, είναι απαραίτητο. Αναζητήστε ένα καθαριστικό που προορίζεται για τον τύπο του δέρματός σας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι τύποι λιπαρών επιδερμίδων μπορούν να επωφεληθούν από αφριστικά καθαριστικά που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του πλεονάζοντος σμήγματος στην επιφάνεια του δέρματος. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, αναζητήστε ένα καθαριστικό που είναι ενυδατικό και δεν θα απογυμνώσει το δέρμα σας από τα φυσικά του έλαια.

#2 Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων του δέρματος στην επιφάνειά του, θα κάνει το δέρμα σας να μοιάζει θαμπό; Η απολέπιση είναι ένα ακόμα βασικό κομμάτι της ρουτίνας σας, αν και δεν απαιτείται σε καθημερινή βάση. Είτε επιλέξτε ένα κοκκώδες ή κάποιο ηπιότερο, η απολέπιση είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλέπετε και να την τηρείται σε μια εβδομαδιαία βάση.

#3 Μια έως τρεις φορές την εβδομάδα, αναβαθμίστε το skincare σας, με μάσκα προσώπου. Από τις μάσκες ξυλάνθρακα και τις μάσκες αργίλου έως τις peel-off και τις sheet masks, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές μάσκες προσώπου από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε εκείνη που θα λειτουργήσει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Δοκιμάστε αρκετές μέχρι να βρείτε την αγαπημένη σας.

#4 Αν αντιμετωπίζετε ακραίες συνθήκες αφυδάτωσης ή λιπαρότητας, χρειάζεστε ένα τόνερ. Αυτά τα προϊόντα, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της περίσσειας βρωμιάς, της λιπαρότητας και των ακαθαρσιών που μπορεί να παραμείνουν στην επιδερμίδα σας ακόμα και μετά τον καθαρισμό. Κάποια άλλα, μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του pΗ του δέρματος – το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε σκληρό νερό. Αυτό όμως που καταφέρνουν, είναι να προετοιμάσουν το δέρμα ώστε τα επόμενα προϊόντα να δουλέψουν αποτελεσματικότερα.

#5  Μία από τις πιο πολυτιμότερες προσθήκες που μπορείτε να κάνετε, είναι κάποιος ορός ή κάποιο έλαιο προσώπου. Χρησιμοποιήστε το πριν την εφαρμογή της ενυδατικής σας, ώστε να δώσει στην επιδερμίδα σας μεγαλύτερη ενυδάτωση. Οι ιδιότητες του ορού ή του έλαιου έρχονται να συμπληρώσουν την δράση της ενυδατικής σας. Συνεπώς, μπορεί να προορίζεται για κάποιο άλλο από τα προβλήματα που θέλετε να αντιμετωπίσετε, όπως η αντιγήρανση, η λεύκανση και η τοπική ακμή.

#6 Ενώ πολλοί θεωρούν την κρέμα ματιών απαραίτητη, εκείνοι που έχουν περιορισμένο αριθμό προϊόντων στη ρουτίνα τους, θα τη θεωρήσουν περιττή. Ωστόσο, οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες, οι ρυτίδες και οι γραμμές έκφρασης καραδοκούν, έτσι μια κρέμα ματιών θα πρέπει σίγουρα να αποτελεί μέρος της ρουτίνας σας. Αναζητήστε κάποια που προορίζεται για τις δικές σας ανάγκες.

You may also like