7 Λόγοι που αξίζει να έχεις μεγάλη αδερφή

Συχνά πυκνά αναλογίζομαι τι θα έκανα αν οι γονείς μου δεν μου χάριζαν το μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου, την αδερφή μου. Ναι όντως μπορεί όλα τα αδέρφια να τσακώνονται, να εκνευρίζονται αλλά πάντα θα αγαπιούνται. Το καλύτερο βέβαια για μένα ήταν που γεννήθηκα δεύτερη και όχι πρώτη γιατί έτσι είχα το προνόμιο να αποφύγω πολλά λάθη, γιατί είχα πάντα την βοήθεια της αγαπημένης μου αδερφής (Όλγας). Όμως καλύτερα να δούμε μαζί που βοηθάνε οι μεγαλύτερες αδερφούλες!

1) Συμβουλές από πρώτο χέρι: Πάντα η μεγάλη αδερφή σου θα σε βοηθήσει στα μεγάλα αλλά και στα μικρά προβλήματα που θα αντιμετωπίζεις κατά καιρούς. Είτε αυτό έχει σχέση με την δουλειά ή με τα ερωτικά σου. Θα σου αναφέρει η ίδια αν πέρασε στο παρελθόν της κάτι ανάλογο. Έπειτα θα σου δώσει τα φώτα της λέγοντας σου την γνώμη της, θα σου αναλύσει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά και τέλος μέσα από την συζήτηση σας και την καθοδήγηση της θα πράξεις το σωστό.

2) Good know-how: Η μεγαλύτερη σου αδερφή σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα ήταν πάντα δίπλα σου και σου έδειχνε με κάθε τρόπο το καλό και το σωστό. Δεν σε άφηνε ποτέ να πληγωθείς από καταστάσεις που σου παρουσίαζε κάθε τόσο η ζωή. Οπότε αν γίνεται κάτι σημαντικό στην ζωή σου είναι η πρώτη που πρέπει να ενημερωθεί για αυτό με κάθε λεπτομέρεια!

3) Bleeding Love: Σε στεναχώρησε κάποιος; Ας πάρει την πρώτη πτήση για Αλάσκα. Νομίζετε ότι μόνο ο μεγαλύτερος αδερφός κυνηγάει κάποιον που στεναχώρησε την μικρή του αδερφή; ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ!!! Η μεγάλη σου αδερφή θα τον κυνηγήσει ακόμα και μέσα στο χιόνι που τόλμησε να σε πειράξει. Μπορεί το χεράκι της αδερφής σου να μην είναι τόσο βαρύ αλλά ξέρει ακριβώς τον τρόπο που θα πληρώσει σαν τίμημα που σε πλήγωσε. Και πίστεψε ότι το τραύμα που θα του κάνει θα είναι πιο μεγάλο και μακροχρόνιο από τις μελανιές του αδερφού.

4) Στο χείλος του γκρεμού: Θυμήσου πόσες φορές σε έχει σώσει η αδερφή σου πριν από μία έξοδο. Ανοίγεις την ντουλάπα σου και ανακαλύπτεις ότι δεν έχεις τίποτα για την αποψινή περίσταση σε πιάνει πανικός. Δεν προλαβαίνεις να πας για ψώνια οπότε η επομένη κίνηση που σκέφτεσαι είναι να πάρεις τηλέφωνο τους φίλους σου να τους ενημερώσεις ότι κάτι σου έτυχε και δεν μπορείς να βγεις μαζί τους. Όμως για καλή σου τύχη κάποιος σε είχε σκεφτεί και δεν είναι άλλος από τον σωτήρα-μεγάλη αδερφή που απλά με μία κίνηση θα σου δείξει την ντουλάπα της και φυσικά θα σου δανείσει ότι χρειάζεσαι και μην ξεχνάς ότι σαν μεγαλύτερη και έμπειρη μπορεί να σου κάνει την πιο λαμπερή σου εμφάνιση.

5) Σπασμένη καρδιά: Χώρισες; Κλαις; Είσαι χάλια; Ποια θα σκεφτείς να πάρεις τηλέφωνο 5 η ώρα το χάραμα; Την πολυαγαπημένη αδελφούλα σου που θα κάτσει να σου συμπαρασταθεί. Δεν θα σου γκρινιάξει που την ξύπνησες ή που έχει πρωινό ξύπνημα. Τη νοιάζει ότι δεν είσαι καλά και την χρειάζεσαι και όντως έχεις ανάγκη το αιώνιο στήριγμα σου!

6) Change your life: Σκέφτεσαι εδώ και αρκετό καιρό να κάνεις μία ριζική αλλαγή στην ζωή σου; Είτε αυτό είναι στην εμφάνισή σου ή στην δουλειά σου; Ένα είναι σίγουρο βάλε 2 καφεδάκια στο τραπέζι γιατί θα έχεις μία επίσκεψη που σίγουρα θα σε ξεμπλοκάρει και θα σε κάνει να νιώσεις απίστευτη ευεξία και ευτυχία. Μπορεί εσύ να μην περιμένεις αυτή την συνάντηση αλλά η αδελφή σου σου θα το έχει καταλάβει-νιώσει ότι την χρειάζεσαι και θα ήθελε να γνωρίζει τι σε βασανίζει και είναι πανέτοιμη να σε στηρίξει σε κάθε μεγάλη σου απόφαση.

7) Το θαύμα: Αναλογίζεσαι πολλές φορές ότι ζεις ένα θαύμα που έχεις πάντα δίπλα σου κάποια που σε καταλαβαίνει ακόμα και αν δεν ανταλλάξετε μία κουβέντα. Είστε μαζί πάντα και παντού και θα έκανε τα πάντα η μία για την άλλη. Αν αυτό δεν είναι θαύμα τι μπορεί να είναι;

Δεν λέω ότι αυτά μπορεί να τα κάνει μόνο μία μεγάλη αδερφή σε μία μικρή μπορεί να γίνει και το αντίθετο. Αλλά συνήθως εμπιστευόμαστε τους μεγαλύτερους που έχουν ζήσει κάτι παραπάνω από εμάς,και μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να μην πέσουμε και εμείς στα ίδια λάθη με εκείνους, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει να υπάρχει ως στερεότυπο η φράση  “Η ιστορία επαναλαμβάνεται”.

Κείμενο: Γιάννα Σαλή

You may also like