9 πράγματα που εξοργίζουν τις νέες μαμάδες

Όλες οι νέες μανούλες έχουν τουλάχιστον από μία πικάντικη ιστορία να εξιστορήσουν για κάποιον καλοπροαίρετο φίλο που τις επισκέφτηκε τις πρώτες ημέρες της μητρότητας …και δεν του βγήκε σε καλό!

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια ευαίσθητη περίοδος για όλες τις γυναίκες. Όσοι λοιπόν έχετε κάποια φίλη που μπήκε πρόσφατα στο club των μαμάδων, εδώ είναι η λίστα δεν όσα δεν πρέπει να ξεστομίσετε.

Δεν μπορείς να κοιμάσαι όσο κοιμάται το μωρό;

 

Ξέρετε κανένα νεογέννητο που να κοιμάται περισσότερο από 2 – 3 ώρες συνεχόμενα; Και μέσα σε αυτές τις 2-3 αυτές ώρες μια νέα μαμά θα πρέπει να κάνει μπάνιο, να αποστειρώσει τα μπιμπερό, να βάλει πλυντήριο, να απλώσει ρούχα, να μαγειρέψει για την υπόλοιπη οικογένεια και να ξεκουραστεί λιγάκι. Υπάρχει χρόνος για ύπνο;

3ddd146b138a9ff27de919916ccd8e7b

Σκέφτεστε για δεύτερο;

Ίσως μια μέρα. Σίγουρα πάντως όχι σήμερα!

Οποιοδήποτε σχόλιο για τον τρόπο σίτισης του μωρού

Είτε μια νέα μαμά θηλάζει είτε έχει αποφασίσει να ταΐσει με το μπιμπερό το μωράκι της, το σίγουρο είναι ότι προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το παιδί της. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση το μωρό να μείνει νηστικό οπότε γιατί αυτές οι ερωτήσεις;

Δεν νομίζω ότι σας μοιάζει το μωρό.

Μήπως να κάνουμε ένα τεστ DNA;

Είναι καλό μωρό;

Τι σημαίνει καλό μωρό; Για να είμαστε ειλικρινείς, χτες το μωρό έκλαιγε επί έξι συνεχόμενες ώρες. Αλλά μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, οπότε λέμε να το κρατήσουμε το παιδί μας!

Τι μπορώ να κάνω για να σε βοηθήσω;

Αν θέλετε να βοηθήσετε με το baby sitting  ή με το μαγείρεμα και τις δουλειές του σπιτιού, απλά κάντε το. Οι περισσότερες νέες μαμάδες δεν θα ζητήσουν βοήθεια αλλά μπορεί να την αποδεχτούν με ευχαρίστηση.

Μην αγχώνεσαι για τα κιλά της εγκυμοσύνης

131132002_41n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καμιά μαμά δεν αγχώνεται για τα κιλά της εγκυμοσύνης της. Τουλάχιστον όχι τον πρώτο καιρό.

Ουάου! Θα επιστρέψεις σύντομα στη δουλειά! Πώς πέρασε έτσι ο καιρός;!

Έτσι είναι ακριβώς – έμειναν μόλις έξι εβδομάδες. Σας ευχαριστώ που μου το υπενθυμίσατε!

Δεν κοιμάται ακόμα καλά τη νύχτα;

Ένα μωρό μόλις λίγων ημερών όχι, ακόμα δεν κοιμάται όπως ένας ενήλικας.

Πηγή: baby.gr, κείμενο: Αθανασιάδου Βιολέττα

You may also like