ΑΥΤΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΩΝ ΘΑ “ΣΩΣΕΙ” ΓΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΚΑΝΗ

Η καθιστική ζωή, κυρίως εξαιτίας της καθημερινότητας, είναι ένας παράγοντας που μπορεί να μεταβάλλει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας, καθώς οι δυσκολίες στην κίνηση θα μας περιορίσουν να κάνουμε ακόμη και τις απλότερες κινήσεις. Ευτυχώς, η τακτική σωματική άσκηση, ανεξάρτητα έντασης, είναι σύμμαχός μας. Και τα εργαλεία που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε είναι αμέτρητα. Μία από τις ασκήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν, ειδικά για την περιοχή των γοφών και της λεκάνης, είναι οι διατάσεις των προσαγωγών.

               Πώς εκτελείται;

               Γονατίζουμε στο δεξί μας πόδι τεντώνοντας το αριστερό στο πλάι. Σηριζόμαστε στα χέρια μας, έχοντάς τα μπροστά μας και κάτω από τους ώμους μας. Φροντίζουμε η σπονδυλική μας στήλη να είναι σε ευθεία. Εκπνέουμε και φέρνουμε τους γοφούς μας προς τα πίσω σα να θέλουμε να καθίσουμε. Στην κίνηση θα πρέπει να νιώθουμε η διάταση στον έσω μηριαίο το αριστερού ποδιού που είναι τεντωμένο. Κατά την εισπνοή επανερχόμαστε στην αρχική θέση.

               Πώς μας βοηθάει αυτή η άσκηση;
  • Αυξάνει το εύρος κίνησης των γοφών και τη δραστηριότητα των γλουτιαίων. Διευκολύνει καθημερινές κινήσεις όπως το περπάτημα και κατά τη χρήση σκάλας.
  • Μειώνει τη δυσφορία στους κάτω μύες της λεκάνης περιορίζοντας δυσφορίες κατά την ούρηση και την πεπτική λειτουργία, ακόμη και το σεξ.
  • Βελτιώνει την κίνηση των έσω μηριαίων κάνοντας κινήσεις όπως το κάθισμα και την έγερση πιο εύκολες.
  • Ενισχύει την κίνηση των γονάτων βελτιώνοντας την ισορροπία μας.

Δέκα έως είκοσι επαναλήψεις για κάθε πλευρά είναι ιδανικές για να βελτιώσουμε την κατάσταση των μυών της λεκάνης και των προσαγωγών και μάλιστα η άσκηση είναι ιδανική για προθέρμανση πριν το καθημερινό μας jogging ή περπάτημα. Φυσικά, μην ξεχνάτε να ακούτε το σώμα σας και να εκτελείτε την άσκηση μέχρι το σημείο που αισθάνεστε άνετα.

Πηγή: Live Strong

Featured image: unsplash.com/@vapricot

You may also like