Αυτή ίσως να είναι η καλύτερη μέθοδος  για μαρινάρισμα

Ποιος θα έλεγε όχι σε μία καλοψημένη μπριζόλα για το γεύμα του σαββατοκύριακου… Ειδικά αν ο καιρός επιτρέπει και για μπάρμπεκιου; Δε βλέπω χεράκια στον αέρα, οπότε ΟΚ, συμπεραίνω την απάντηση!

BBQ or not, όμως, ε, είναι λαχταριστή η άτιμη – αλλά το ιδανικό πιάτο με μπριζόλα είναι αποτέλεσμα μίας μελετημένης εξίσωσης που περιλαμβάνει τους εξής παράγοντες:

  • Την επιλογή του τμήματος του ζώου (π.χ. κόντρα φιλέτο, σπάλα ή ribeye)
  • Πόσο θα ψηθεί (καλοψημένο κρέας, μέτριο κ.ο.κ.)
  • Πού θα ψηθεί (φούρνος, τηγάνι, BBQ)
  • Τη γαρνιτούρα που θα συνοδεύσει το κρέας

Εκτός αυτού, όμως, εξίσου βασικό ρόλο παίζει η μαρινάδα που θα χρησιμοποιηθεί … Ώστε όχι μόνο να τονίσει τη γεύση του κρέατος αλλά και για να το μαλακώσει πριν μαγειρευτεί, σύμφωνα με τον chef του εστιατορίου The Langham στη Βοστόνη, Stephen Bukoff.

Βεβαίως, τα υλικά που θα αποτελέσουν τη μαρινάδα ανταποκρίνονται στις γευστικές προτιμήσεις του καθενός. Για τον Bukoffμία από τις αγαπημένες του μαρινάδες αποτελείται από ξύδι κόκκινου κρασιού, σάλτσα σόγιας, ελαιόλαδο, μία φρέσκια σκελίδα σκόρδο, κρεμμύδι, δενδρολίβανο, θυμάρι, αλατοπίπερο και μία ιδέα Worcestershire sauce.

Όποιο κι αν είναι το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα… Ο chef προτείνει να αναμείξουμε πρώτα όλα τα υλικά σε ένα μπολ και να τη ρίξουμε σε μία zipσακούλα όπου έχουμε τη μπριζόλα. Στη συνέχεια αφήνουμε τη μπριζόλα στο ψυγείο το πολύ για δύο ώρες. Προσοχή, καθώς αν την αφήσουμε για περισσότερη ώρα, ο Bukoff προειδοποιεί πως η μαρινάδα θα καλύψει τη φυσική γεύση του κρέατος.

Μία πολύ καλή ιδέα για το επόμενο BBQ, συμφωνείτε;

Πηγή: Eat This, Not That

Featured image: unsplash.com/@marcc

You may also like