Πεσκανδρίτσα Γιουβέτσι (AlwaysHungry.gr)

Μόλις δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για Πεσκανδρίτσα Γιουβέτσι θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Εκτός από πεσκανδρίτσα, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε για το γιουβέτσι σκορπίνα, ροφό, δράκαινες ή κάποιο άλλο φρέσκο ψάρι που δίνει πλούσιο ζωμό.

Θα χρειαστείτε:

Υλικά για το γιουβέτσι ψαριού
1,5 κ. ολόκληρη πεσκανδρίτσα χωρίς το δέρμα
300 γρ μέτριο κριθαράκι
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
1 φοινόκιο
2 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία 250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1 ποτηράκι ροζέ ή λευκό κρασί
ελαιόλαδο
μαϊντανό
αλάτι- πιπέρι

Υλικά για τον ζωμό ψαριού
το κεφάλι της πεσκανδρίτσας
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1,5 λίτρο νερό
κόκκους πιπεριού

Προετοιμασία:

Πλένουμε την πεσκανδρίτσα και με προσοχή κόβουμε το κεφάλι με ένα μεγάλο μαχαίρι.

Αλατίζουμε ελαφρά το σώμα της και το αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε το κεφάλι σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, λίγους κόκκους πιπεριού και τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να προχωρήσουμε με τα υπόλοιπα βήματα της συνταγής.

Παράλληλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την ίδια ποσότητα από το φοινόκιο.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το φοινόκιο, χωρίς να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το ψάρι με προσοχή.

Σοτάρουμε την πεσκανδρίτσα ελαφρά από όλες τις πλευρές της και σβήνουμε με το κρασί.

Αφαιρούμε το ψάρι από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που θα τελειώσουμε το γιουβέτσι πεσκανδρίτσας. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι, τη ντομάτα στον τρίφτη, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος με το ψάρι και προσέχουμε να μην μείνει κριθαράκι πάνω στο ψάρι για να βράσει ομοιόμορφα. Σουρώνουμε τον ζωμό ψαριού και τον προσθέτουμε ζεστό πάνω από το κριθαράκι, έτσι ώστε να το καλύψει κατά 3 εκατοστά.

Ψήνουμε το γιουβέτσι με την πεσκανδρίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι με το ψάρι και να μελώσει.

Αφαιρούμε το γιουβέτσι ψαριού από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε τον Alwayshungry.gr στο Instagram και γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε απευθείας τα νέα του!

You may also like