Sunday movie night: Star Wars Episode VIII – The Last Jedi

Βράδυ Κυριακής έφτασε κι είναι η καλύτερη ώρα για να χαλαρώσουμε σπίτι μας με μία καλή ταινία. Απόψε θα σας ταξιδέψω σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Είχα καιρό να το κάνω, άλλωστε!

               Την ώρα που η Αντίσταση προσπαθεί να διαφύγει από το Πρώτο Τάγμα, η Rey (Daisy Ridley) καταφθάνει στον απομακρυσμένο πλανήτη Ahch-To. Στόχος της, να πείσει τον Jedi Luke Skywalker (Mark Hamill) να αγωνιστεί στο πλευρό τους. Ωστόσο, ο Luke Skywalker κάθε άλλο παρά διατεθειμένος είναι να βοηθήσει. Θεωρεί πως το Τάγμα των Jedi ανήκει στο παρελθόν – κι εκεί πρέπει να μείνει. Η Rey, όμως, δεν το βάζει κάτω. Επίσης πιστεύει πως κι ο πρώην μαθητής του Skywalker, ο αμείλικτος Kylo Ren (Adam Driver) δεν έχει ταχθεί απόλυτα στη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης. Άραγε οι Jedi έγιναν πλέον μύθος ή η ελπίδα εξακολουθεί να καίει στο γαλαξία;

               Η ταινία “Οι Τελευταίοι Jedi” αποτελούν την όγδοη ταινία του έπους του Star Wars. Το σενάριο της νέας ιστορίας να υπογράφει ο Rian Johnson, ο οποίος κι έχει και τη σκηνοθετική επιμέλεια.

              Να γιατί απόψε πρέπει να γίνετε μέλη της Αντίστασης:

               Είναι πλέον κοινό μυστικό πως μετά την prequel τριλογία του Star Wars, οι fans του franchise ήταν αν μη τι άλλο επιφυλακτικοί όταν κατέφθασε στις σκοτεινές αίθουσες το Episode VII. Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξη όλων όταν η νέα τριλογία έθεσε ξανά σε τροχιά τη μυθολογία του Star Wars… Με ένα sequel απόλυτα πιστό στη φιλοσοφία της πρώτης τριλογίας όπου και τη γνωρίσαμε. Ο Rian Johnson αφομοιώνει πλήρως την ατμόσφαιρα της δημοφιλούς space opera. Μας προσφέρει μία νέα περιπέτεια που ακολουθεί τα γεγονότα του “The Force Awakens” βαδίζοντας προσεκτικά ανάμεσα στη δράση, το χιούμορ και τον έντονο συναισθηματισμό των ηρώων μας. Κάθε space battle που βλέπουμε είναι αντάξια εκείνων που αγαπήσαμε στα επεισόδια IV, V και VI. Κάθε μονομαχία – είτε πρόκειται για light sabre duelείτε όχι – διακατέχεται από εξαιρετικές χορογραφίες και βέβαια κάθε αγωνία των μελών της Αντίστασης μας κάνει κομμάτι της.

Αποτέλεσμα; Μία ταινία που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους προκατόχους της! Προσφέρει χωρίς τσιγκουνιές νέες συγκινήσεις και που δημιουργεί το δρόμο για την κλιμάκωση του Επεισοδίου IX.

Λείπει η Carrie Fisher, αλλά το cast είναι εξαιρετικό

               Κι όλα αυτά με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών τόσο από την πρώτη τριλογία (η Carrie Fisher που τόσο μας λείπει εξακολουθεί να προσφέρει τη δική της βαρύτητα ως πριγκίπισσα Leia κι ο Mark Hamill μας θυμίζει γιατί κατάφερε να είναι αναπόσπαστο τμήμα του Star Wars saga) όσο και τα νέα πρόσωπα. Η Daisy Ridley αντανακλά πλήρως την προαναφερόμενη ελπίδα που αναζητά ο γαλαξίας, ενώ οι Adam Driver και Domhnall Gleeson καταφέρνουν και γίνονται οι villains του Star Wars που όλοι ξέρουμε: εκείνοι που αγαπάμε να μισούμε – κάτι σαν τον Darth Vader του James Earl Jones!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση, να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ και… May the Force be with you, always!

               Πρωταγωνιστούν:Mark Hamill, Carrie Fisher, Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Lupita Nyong’o, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern, Benicio Del Toro, Frank Oz, Billie Lourd κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like