Astro meets Gastro: H Χριστίνα Θεοχάρη μας παρουσιάζει την Λιονταρίνα, Εβίνα Καπιτζόγλου

Η Εβίνα Καπιτζόγλου είναι μια γνήσια, αριστοκρατική Λιονταρίνα! Γοητευτική, ανοιχτόκαρδη, ζωηρή, γελαστή και γενναιόδωρη, συνδυάζει την ευφυΐα,το ταλέντο και την αγάπη με τη μαγειρική με μια δυναμική,ώριμη προσωπικότητα. Οι συνταγές της είναι ισορροπημένες, ψαγμένες και εύκολες. Ως κλασικός Λέων,με σελήνη στον Τοξότη και ωροσκόπο Κριό λατρεύει την οικογένειά της και τις δυο κόρες της και ό,τι κάνει, το κάνει με το γούστο και το classτου ζωδίου της. Όταν δεν ασχολείται με το siteτης, το www.cookandfeel.gr θα την βρείτε να κάνει βουτιές μαζί με τα κορίτσια της στην Κάρυστο, αφού το καλοκαίρι είναι, όπως λέει και η ίδια, η αγαπημένη της εποχή!

Χριστίνα Θεοχάρη: Η γεύση είναι άρρηκτα δεμένη με τη μνήμη: ποιες είναι οι πρώτες σου μνήμες που συνδέονται με το φαγητό και τη γεύση;
Εβίνα Καπιτζόγλου : Θυμάμαι πάντα ότι ξετρελαινόμουν και καθόμουν με τις ώρες να παρακολουθώ τις δύο μου γιαγιάδες να μαγειρεύουν. Η μία στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη. Διαφορετικά υλικά, διαφορετικά βιώματα, αλλά πάντα κάτι το «μαγικό» με τραβούσε στο χώρο της κουζίνας για να μάθω τα μυστικά τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι η γιαγιά μου στη Θεσσαλονίκη έβαζε πάντα ούζο στους κεφτέδες γιατί τους έδινε μια «ιδιάζουσα γεύση»! Βαρύγδουπη πρόταση αλλά τόσα χρόνια μετά, ακόμα τη θυμάμαι.

Χριστίνα Θεοχάρη:  Ποιο είναι το πρώτο φαγητό ή γλυκό που μαγείρεψες και σε τι ηλικία;
Εβίνα Καπιτζόγλου : Ήμουν περίπου επτά χρονών όταν δοκίμασα να φτιάξω ολομόναχη μια συνταγή που είχα βρει τότε σ’ ένα παιδικό περιοδικό και ήταν μια κις λορέν (αν θυμάμαι καλά γιατί έχουν περάσει και πάρα πολλά χρόνια από τότε). Μετά από αυτή την πρώτη μου προσπάθεια, άρχισα να πειραματίζομαι με διάφορες συνταγές, γλυκές ή αλμυρές. Πάντως νομίζω ότι από τότε, στις αλμυρές τα πήγαινα καλύτερα. Τις αγαπάω άλλωστε και περισσότερο μέχρι και σήμερα.

Χριστίνα Θεοχάρη:  Ποια είναι η πιο «ένοχη» σου απόλαυση;
Εβίνα Καπιτζόγλου : Ασυζητητί, το φυστικοβούτυρο. Μπορώ να το φάω και τελείως σκέτο με ένα κουταλάκι. Όλο, μα όλο!!! Είναι φυσικά, θερμιδική βόμβα χιλίων μεγατόνων, αλλά μπροστά σε αυτή την ολοκληρωτική απόλαυση, ποιος θα σκεφτεί τις θερμίδες; Το αγαπώ τόσο, που σκέφτομαι ότι αν κάποτε έγραφα ένα βιβλίο με συνταγές θα μπορούσε να αφορά αποκλειστικά συνταγές με βασικό υλικό το φυστικοβούτυρο για τους απανταχού peanutbutter lovers!

Χριστίνα Θεοχάρη: Τι δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο σου;
Εβίνα Καπιτζόγλου : Τσικουδιά, διάφορα τυριά και κρασί (με αυτήν ακριβώς τη σειρά).

 

11127223_861956567174278_251541213559481416_oΧριστίνα Θεοχάρη: Τι πρέπει να σου μαγειρέψει ένας άντρας για να σε γοητεύσει;
Εβίνα Καπιτζόγλου : Εκτιμώ πολύ τους άντρες που μαγειρεύουν οπότε θα εκτιμήσω την προσπάθεια κι όχι την επιλογή ενός συγκεκριμένου πιάτου. Δεν χρειάζεται κάτι περίπλοκο για να με γοητεύσει. Ακόμα και μια απλή ομελέτα όταν έχει γίνει με αγάπη και νοιάξιμο μπορεί να είναι το πιο νόστιμο φαγητό στον κόσμο.

Χριστίνα Θεοχάρη:  Τι θα μαγείρευες εσύ στον άντρα που θες να γοητεύσεις;
Εβίνα Καπιτζόγλου : Ένα ζουμερό φιλέτο στη σχάρα με σπιτικές, τραγανές, τηγανητές πατάτες. Το θεωρώ alltimeclassicφαγητό που πάντα γοητεύει έναν άντρα που ξέρει να εκτιμήσει το καλό φαγητό.

Χριστίνα Θεοχάρη:  Σε τι είσαι εθισμένη; 
Εβίνα Καπιτζόγλου : Στην οικογένεια μου! Με τον άντρα μου και τις κόρες μας, είμαστε μια γερά δεμένη «ομάδα» και νομίζω ότι είμαστε εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο, με την καλή έννοια πάντα. Μπορεί να κάνουμε πολλά πράγματα ο καθένας ξεχωριστά, αλλά τίποτα δεν είναι το ίδιο αν δεν μπορούμε να το χαρούμε όλοι μαζί.

Χριστίνα Θεοχάρη:  Αγαπημένο μυρωδικό και  μπαχαρικό;
Εβίνα Καπιτζόγλου : Αγαπώ πολύ την κανέλα (σε όλες της, τις μορφές) και τη χρησιμοποιώ κατά κόρον!!! Στα φρούτα, στα γλυκά, στο τσάι, στο φαγητό, παντού. Πιστεύω ότι έχει ένα (μ)εθιστικό άρωμα που σε ταξιδεύει. Από μυρωδικά λατρεύω το βασιλικό και τον χρησιμοποιώ πολύ στα φαγητά που φτιάχνω. Ίσως γιατί είναι άρρηκτα δεμένος με το καλοκαίρι που είναι η αγαπημένη μου εποχή.

Χριστίνα Θεοχάρη:  Το φαγητό,όπως και το σεξ εκτός από βασικές βιολογικές ανάγκες είναι και μια απόλαυση στην οποία συμμετέχουν και οι 5 αισθήσεις: γεύση, όραση, όσφρηση, αφή, ακοή.. Θεωρώ λοιπόν ότι όση απόλαυση βρίσκουμε στο φαγητό, άλλη τόση βρίσκουμε και στο σεξ-και το αντίθετο. Συμφωνείς ή διαφωνείς;
Εβίνα Καπιτζόγλου : Το φαγητό, όπως και το σεξ είναι βασικές βιολογικές ανάγκες που μόνο ο άνθρωπος έχει ανάγει σε απολαύσεις. Και τα δύο είναι εξίσου απαραίτητα για τη σωματική και ψυχική μας  ευχαρίστηση και χωρίς αυτά δεν μπορούμε να υπάρχουμε. Προς Θεού όμως, δεν πιστεύω ότι το φαγητό μπορεί να αντικαταστήσει το σεξ ή το αντίθετο.

10154194_695648390471764_1284930196_nΧριστίνα Θεοχάρη:  Ποιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό για σένα;
Εβίνα Καπιτζόγλου : Το γέλιο! Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσα να ζήσω. Αγαπώ 20 χρόνια τον ίδιο άντρα γιατί με κάνει να γελάω! Πιστεύω ότι το έχουμε όλοι ανάγκη γιατί το γέλιο είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό. Ειδικά στις μέρες μας που ο κόσμος γενικότερα περνάει αρκετά δύσκολα και προσπαθεί να ξεφύγει έστω και στιγμιαία από τη μίζερη καθημερινότητα.

Χριστίνα Θεοχάρη: Το φαγητό είναι: ανάγκη, αγάπη, απόλαυση,προσφορά ή θανάσιμη αμαρτία; 
Εβίνα Καπιτζόγλου : Το φαγητό είναι καταρχήν ανάγκη αλλά εγώ το θεωρώ απόλαυση. Μέσα από το φαγητό  όμως δείχνουμε την αγάπη μας αλλά και προσφέρουμε σε αυτούς που, λόγω των συνθηκών, το έχουν πραγματικά ανάγκη. Θανάσιμη αμαρτία το φαγητό; Ε ποτέ!!!!!

Χριστίνα Θεοχάρη: Ποια είναι τα σχέδια κι όνειρα για το μέλλον και για το blog σου.
Εβίνα Καπιτζόγλου : Όνειρα πολλά, προσωπικά κι επαγγελματικά. Θέλω να δω τα κορίτσια μου να μεγαλώνουν και να καμαρώνω για αυτές, θέλω να μπορώ όπου κι όπως μπορώ να βοηθάω ανθρώπους που έχουν ανάγκη και βέβαια όνειρο ζωής να τα καταφέρω κάποτε να ζήσω μόνιμα κοντά στη θάλασσα. Στα άμεσα σχέδια μου, να καταφέρω να βρω περισσότερο χρόνο για να καταγράφω όλα τα αγαπημένα θέματα στο blog μου και να συνεχίσω να μαγειρεύω για καλό σκοπό.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στο blog της Εβίνας Καπιτζόγλου   «Cook&feel»  και να διαβάσετε στις 17.30 τη συνταγή που μας προτείνει…. αλλά και να κάνετε like στη σελίδα της στο  facebook

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

You may also like