Back to the (s)Ex ?

Κάτι συμβαίνει και μόλις χωρίζουμε, αρχίζουν οι νοσταλγικές ερωτικές φαντασιώσεις. Όλως παραδόξως αυτό που πριν μερικούς μήνες ήταν μια άνοστη υποχρέωση στο κοινό κρεβάτι, μετατρέπεται σε σκανταλιά εραστών της μιας νύχτας. Χωρίς την πλήξη και τη φθορά της καθημερινότητας όλα μοιάζουν ξαναγεννημένα. Ακόμα και ζευγάρια που χώρισαν με πολλούς καυγάδες, μετά από μια μακρόχρονη περίοδο απομάκρυνσης, μπορεί να ξαναβρεθούν ερωτικά, ιδίως αν και στο παρελθόν συνήθιζαν να λύνουν τα προβλήματά τους με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζουν οι ειδικοί των σχέσεων.

Η Mary Kirk, σύμβουλος σχέσεων για πολλά χρόνια στον αγγλικό οργανισμό Marriage Care γράφει στο βιβλίο της Divorce: Living through the agony: «Το σεξ με τον πρώην σύζυγο είναι κάτι πολύ κοινό. Συμβαίνει συνήθως σε μια εποχή που δεν απέχει πολύ από το χωρισμό, όταν το ζευγάρι ‘θρηνεί’ για την απώλεια της παλιάς του ζωής. Μπορεί όμως να εξακολουθήσει να συμβαίνει για πολύ καιρό εάν και οι δύο νιώθουν άνετα μέσα σε αυτήν την κατάσταση. Μια γυναίκα που είχε χωρίσει ήδη δυο χρόνια μου έλεγε πως εξακολουθούσε να συναντάει ερωτικά τον άντρα της: ‘Μετά το σεξ συνήθως έβαζα τα κλάματα’, μου έλεγε. ‘Κάποιες φορές κι εκείνος. Μετά γύριζε στο πλάι και κοιμόταν ήσυχα, όπως έκανε πάντα. Τον σκέπαζα και τον αγκάλιαζα. Ηταν τόσο ευάλωτος που αισθανόμουν ότι ήθελα να τον προστατεύσω’. Ωστόσο μία ευτυχισμένη επανασύνδεση -κάτι που αποτελεί την απόλυτη φαντασίωση της ερωτικής κίνησης προς τον πρώην- είναι κάτι σπάνιο. Κάποιες φορές μερικά ζευγάρια που χωρίζουν ‘δουλεύουν’ πολύ μόνοι τους τα προβλήματά τους και επιστρέφουν στη σχέση με τη διάθεση μιας νέας αρχής. Αυτό όμως χρειάζεται εξαιρετική ωριμότητα και επιπλέον την έλλειψη άλλων ευκαιριών στη ζωή και των δύο».
Τελικά ο χωρισμός είναι σαν τα κιλά της γέννας, λέει η ειδικός. Οσοι μήνες χρειάζονται για να τα πάρεις, άλλοι τόσοι τουλάχιστον χρειάζονται για να ξαναβρείς τη φόρμα σου. «Σκεφτείτε ότι διασχίζετε ανάποδα το χρόνο», προτείνει, «και επιστρέφετε στην αρχή της σχέσης σας με τον τότε αγαπημένο και μελλοντικό σύζυγό σας. Φτάσατε; Ωραία. Τώρα σκεφτείτε ότι ξεκολλάτε από τις αγκαλιές, ξεχωρίζετε τα μπλεγμένα χέρια, πόδια, μάτια, χείλια και απομακρύνεστε λιγάκι. d4dfd19d909acbb2aa82aeae1a57061cΤον βλέπετε πια από μια απόσταση και με την επίγνωση της εξέλιξής του. Προσγειωθήκατε λίγο;»

Με άλλα λόγια, το σεξ με τον πρώην δεν είναι μια σκέτη καταστροφή υπό μία προυπόθεση: Να μην σας κόψει τη φόρα των αλλαγών και να μην σας βάλει σε σκέψεις σχετικά με την ορθότητα της απόφασής σας. Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε πως ό,τι έγινε, είναι καλώς καμωμένο κι ότι εσείς είστε πλέον μια γυναίκα ελεύθερη που ξεκινάει τη νέα της ζωή, τότε δεν χάλασε κι ο κόσμος. Κάντε ένα μικρό διάλειμα στην πρόοδό σας και σκεφτείτε ότι αφού κάποτε σας άρεσε αυτός ο άντρας, όλο και κάτι καλό έχει για να περάσει μια ακόμη βραδιά μαζί σας. Μέχρι εκεί…

Πηγή : Καθημερινή (ΓΥΝΑΙΚΑ) Κείμενο : Μάρω Βασιλειάδου

You may also like