Binge-watching night: A Series Of Unfortunate Events

Βράδυ Κυριακής καιο καιρός μας στέλνει… υπονοούμενα να χαρούμε τη θαλπωρή του σπιτιού! Ατμόσφαιρα άκρως κατάλληλη για μία βραδιά με λίγο… binge-watching!

               Ο Lemony Snicket (Patrick Warburton) εμφανίζεται σε τακτά διαστήματα από τα πιο απίθανα σημεία για να μας αποτρέψει να “κοιτάξουμε αλλού”. Βλέπετε, έχει επωμισθεί το μάλλον οδυνηρό γι’ αυτόν καθήκον να αφηγηθεί την ιστορία των αδερφών Baudelaire, της Violet (Malina Weissman), του Klaus (Louis Hyne) και τη Sunny (Presley Smith) που έχασαν τους γονείς τους σε μία ξαφνική πυρκαγιά. Με κάποιον εξίσου περίεργο τρόπο, ο κηδεμόνας που έχει οριστεί για την ανατροφή και φροντίδα των παιδιών είναι ο Count Olaf (Neil Patrick Harris), ένας αυτάρεσκος ηθοποιός (έτσι δηλώνει αυτός, όχι εγώ! :P ) που σύντομα μπορεί να καταλάβει κανείς μόνο η ασφάλεια των Baudelaire δεν τον απασχολεί. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει για τα τρία πολυμήχανα αδέρφια μία… Σειρά Από Ατυχή Γεγονότα!

               Η σειρά “A Series Of Unfortunate Events” του Netflix βασίζεται στην ομότιτλη σειρά βιβλίων του Lemony Snicket, το οποίο είναι το nom de plume του συγγραφέα Daniel Handler, ο οποίος κι έχει αναλάβει την παραγωγή της σειράς. Αποτελείται από τρεις σαιζόν και μάλιστα η τρίτη κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα, οπότε κι ολοκληρώνεται η όλη παραγωγή.

               Η πρώτη μας επαφή με τη δουλειά του Lemony Snicket έγινε το 2004, όταν στο ρόλο του Count Olaf απολαύσαμε το Jim Carrey. Η αλήθεια, όμως, είναι πως η ταινία μας είχε αφήσει με αρκετά ερωτήματα. Αυτά ευτυχώς παίρνουν σταδιακά τις απαντήσεις τους χάρη στην τηλεοπτική παραγωγή στην οποία παρακολουθούμε όλην την πορεία των περιπετειών των Baudelaire. Κι εμπιστευθείτε με όταν σας λέω πως αυτές οι περιπέτειες είναι απολαυστικές!

               Αν και τα βιβλία του Snicket κατατάσσονται στην κατηγορία της νεανικής λογοτεχνίας, η ατμόσφαιρά τους μάλλον σατιρίζει το gothic genre. Η ομολογουμένως θλιβερή αύρα του άξονα της ιστορίας (η απώλεια των γονιών των Baudelaire κι όλες οι αναποδιές που συναντούν) συνδυάζεται με εκρήξεις κωμικών (κι ενίοτε “goofy”) περιστάσεων όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν: από το να ζήσει κανείς σε ένα σπίτι – μελετητήριο ερπετών ή ένα καταθλιπτικό ιδιωτικό σχολείο που έχει το motto “Memento Mori” μέχρι να εμφανιστούν ως από μηχανής Θεοί πράκτορες μίας μυστικής οργάνωσης. Αυτή η φαινομενικά ασύνδετη αλληλουχία καταστάσεων σιγά σιγά αποκτά δομή και παρασέρνει το θεατή σε μία απίστευτη περιπέτεια όπου παράλληλα εξερευνά την ανθρώπινη φύση σε κάθε πτυχή της. Κι όλα αυτά επιτυγχάνονται με ένα εξαίρετο cast ηθοποιών, στο οποίο προστίθενται και αναπάντεχοι guests, ενώ δικαίως την παράσταση κλέβει ο Neil Patrick Harris στο ρόλο του Count Olaf, κάνοντάς τον έναν “κακό” που λατρεύουμε!

               Με λίγα λόγια; Μην προσπερνάτε το intro κάθε επεισοδίου, αλλά κι αγνοήστε την αποτροπή “Look Away”, γιατί δε θα μπορείτε να κοιτάξετε αλλού έτσι κι αλλιώς… σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν: Neil Patrick Harris, Patrick Warburton, Malina Weissman, Louis Hyne, Presley Smith, K. Todd Freeman, Will Arnett, Cobie Smulders κ.α.

You may also like