Brunch time: Quiche με φέτα και σπανάκι

Αν είναι κάτι στο οποίο τα lockdowns μας έχουν ωθήσει είναι η δημιουργικότητα στη μαγειρική. Όλοι μας προσπαθούμε να φτιάξουμε νέα πιάτα και να δοκιμάσουμε καινούριες γεύσεις. Μιας και το να βγούμε έξω για brunch, λοιπόν, δεν είναι εφικτό προς ώρας, γιατί να μη φέρουμε το brunch… σπίτι μας και να βάλουμε το δικό μας μεράκι για να το ετοιμάσουμε; Έτσι, βρήκαμε αυτή τη συνταγή για αλμυρή quicheπου σίγουρα θα είναι μία ευχάριστη προσθήκη στο κυριακάτικο brunch at home!

Τι θα χρειαστούμε;

  • 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο, διαλυμένο με ένα κουταλάκι
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 340 γραμμάρια cheddar ή άλλο κίτρινο τυρί της επιλογής σας, τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 4 αυγά εαλφρώς χτυπημένα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 συσκευασία των 450 γραμμαρίων κατεψυγμένο σπανάκι (φροντίζουμε να το έχουμε αποψύξει πριν τη χρήση)
  • 170 γραμμάρια τυρί φέτα
  • Βασιλικός
  • Χυμός ντομάτας
  • 113 γραμμάρια μανιτάρια, χωρίς τα υγρά τους
  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φύλλο κρούστας)
  • 10 ντοματινια cherry

Προετοιμασία:

  1. Απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί τα φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο για πέντε λεπτά κι απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα του cheddar, το σπανάκι, τα μανιτάρια, τη φέτα, το χυμό ντομάτας και το βασιλικό. Προσθέτουμε το κρεμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα.
  4. Τυλίγουμε τα φύλλα που εξέχουν από τα πλαϊνά ώστε να φτιάξουμε ένα στεφάνι (δεν καλύπτουμε, δηλαδή το μείγμα).
  5. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από εκείνο με το σπανάκι και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε αυτό το μείγμα.
  6. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο cheddar και βάζουμε τα κομμένα ντοματίνια από πάνω (όπως στην φωτογραφία) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά ή ώσπου το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό.

Σερβίρεται ζεστό συνοδεία ζεστού καφέ και χυμού! Enjoy!

        Photo credits: @lum3n/ unsplash

You may also like