Cappuccino muffins

by The K-magazine

ΥΛΙΚΑ:
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα Canderel σε σκόνη
1 αβγό
1/2 κούπα γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας καφέ εσπρέσο στιγμιαίο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder κοφτό,
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κούπα chocolate chips

*για την σαντιγί
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη στο μίξερ σε σαντιγί ή οποιαδήποτε σαντιγί συνηθίζετε να φτιάχνετε.
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Προθερμάινουμε τον φούρνο μας στους 165 – 170 βαθμούς (325F).
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε όλες τις θήκες για τα μάφινς γιατι δεν θα χρησιμοποιήσουμε χάρτινες θήκες.
cappuccino muffinsΧτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με το Canderel να ενωθούν καλά, προσθέτουμε το αβγό, ενσωματώνουμε και συνεχίζουμε με το γιαούρτι, τον καφέ και την βανίλια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τα Chocolate chips.
Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και χτυπάμε τόσο όσο ίσα ίσα να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε για 18 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στο ταψάκι και στη συνέχεια τα βγάζουμε (χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα αν χρειαστεί) και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω σε σχάρα.
Προχωράμε στη σαντιγί, χτυπάμε την πολύ κρύα κρέμα σε εντελώς καθαρό μπολ σε δυνατή ταχύτητα και προσθέτουμε στη μέση της διαδικασίας και τη ζάχαρη. Θέλουμε μια σαντιγί με απαλές κορυφές. Μοιράζουμε σε σακουλάκι ή κορνέ χωρίς μύτη και στολίζουμε τα κεκάκια μας. Γαρνίρουμε με κόκκους καφέ και τριμμένη σοκολάτα ή καφέ!

Πηγή: εδώ

You may also like