ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΙΧΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ MRF ΕΙΝΑΙ Η «ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ»

Τρείς μέρες στη Μύκονο για το 2o Mykonos Running Festival, μετά από πρόσκληση της Πρόεδρου της της Οργανωτικής Επιτροπής, Χριστίνα Καραμίχου, και του Δημάρχου, Κωνσταντίνου Κουκά, ήταν αρκετές για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για έναν θεσμό με πολλές προοπτικές. Πέρα από την άψογη φιλοξενία που μας επεφύλαξαν, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο για τις δυνατότητες του νησιού στο μέλλον σχετικά με την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, αλλά και γνωρίσουμε καλύτερα τους ανθρώπους πίσω από την διοργάνωση.

– Είστε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του MRF. Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε αυτό το φεστιβάλ και πριν από πόσο καιρό; 

Το Mykonos Running Festival αποφάσισα να το ξεκινήσω πριν από αρκετό καιρό. Όμως η εποχή της πανδημίας ήταν η αφορμή να επιταχύνω τον σχεδιασμό του μιας και η ανάγκη για άθληση κι ευεξία είχε μπει πλέον οριστικά στην ζωή μας. Ούσα επαγγελματίας στον τουρισμό είχα προβλέψει τη νέα τάση των τουριστών για δραστηριότητες άθλησης κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Μύκονο.   Επίσης, είχα συνειδητοποιήσει  ότι υπήρχε η προοπτική της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου μέσω μιας αθλητικής διοργάνωσης πιστοποιημένης διεθνώς όπου θα τοποθετούσε το νησί στον παγκόσμιο χάρτη των δρομικών γεγονότων .

Και μέχρι στιγμής το πετύχαμε μιας και το MRF είναι επίσημα μέλος της AIMS .

 Χριστίνα Καραμίχου
-Ποια είναι η φιλοσοφία του MRF; Τι είναι αυτό που το διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες  αθλητικές διοργανώσεις ανά την Ελλάδα;

Η φιλοσοφία του MRF είναι η «πολύπλευρη εμπειρία». Θέλουμε όποιος συμμετέχει στην διοργάνωση να μπορεί να γνωρίσει παράλληλα με την συμμετοχή του στους αγώνες δρόμου τη μοναδική μυκονιάτικη φιλοξενία , τον πλούσιο πολιτισμό , την κοντινή Δήλο , την τοπική γαστρονομία και φυσικά να έχει την ευκαιρία να απολαύσει την κοσμοπολίτικη νυχτερινή ζωή του νησιού.

Φέτος ξεκίνησε παράλληλα το 1ο συνέδριο με θέμα : Sports tourism -Sustainable Destinations όπου τέθηκαν σε μια ανοιχτή συζήτηση με προσκεκλημένους επιχειρηματίες της φιλοξενίας , θεσμικούς παράγοντες αλλά κι υψηλόβαθμα στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας όλα τα ζητήματα που απασχόλησαν την Μύκονο φέτος. Μάλιστα, συζητήθηκαν οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Επίσης, τέθηκε ως θέμα κι ο ρόλος των θεματικών μορφών τουρισμού και κατά πόσο θα μπορέσουν να αποτελέσουν ευκαιρία για τη διαμόρφωση ενός νέου τουριστικού προϊόντος για τη Μύκονο .

-Η δεύτερη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες. Όπως είδαμε είχατε την πλήρη στήριξη του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά, στο συνέδριο βασικός συντονιστής ήταν ο Αντώνης Σρόιτερ και στην εκκίνηση του αγώνα ήταν παρών και ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Ποιοι ήταν οι πυλώνες της διοργάνωσης;

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, μας απέδειξε ότι είναι ένας εξωστρεφής δήμαρχος που ταυτίστηκε με το όραμα μας. Μάλιστα, θα σας αποκαλύψω ότι εντέλει ήταν δική του πρωτοβουλία δράσης μιας και μου έθεσε από την πρώτη κιόλας συνάντηση μας στο γραφείο του ότι θα ήθελε να δημιουργήσει ένα δρομικό γεγονός για την τοπική κοινωνία, αλλά και για τους επισκέπτες στο νησί. Θέλαμε ένα event υψηλών προδιαγραφών με διεθνή αναγνώριση που θα παραμείνει παρακαταθήκη στο δήμο Μυκόνου για όλες κι όλους.

Νομίζω ότι δεν τον διαψεύσαμε !!!!!!

Όπως και πέρσι η διοργάνωση στο πλάνο έχει τμήμα επικοινωνίας όλο τον χρόνο. Οπότε και για κάθε εκδήλωση απευθύνει πρόσκληση σε προσωπικότητες από κάθε χώρο της κοινωνικής ζωής της χώρας μας.

Φέτος είχα την τιμή και την χαρά να αποδεχθούν την πρόσκληση μας στο συνέδριο ο Αντώνης Σρόιτερ  και στην πρόσκληση της εκκίνησης των 2.5 χλμ ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Παράλληλα όμως οι πυλώνες της διοργάνωσης στέφονται στην τουριστική βιομηχανία με σκοπό τν στήριξη του προορισμού μέσω της διοργάνωσης οπότε όπως είδατε Κα Μαντά όλοι είναι 

«πρεσβευτές « του MRF όπως κι όλοι εσείς από τον χώρο της επικοινωνίας που πλέον αποκομίσατε την « εμπειρία» MRF και είμαι βέβαιη ότι θα διαδίδετε ως το επόμενο ραντεβού μας το φθινόπωρο του 2024 .

-Ποιοι είναι οι στόχοι σας για του χρόνου;

Οι στόχοι μας για το 2024 ξεκινούν άμεσα με το πρόγραμμα προβολής της διοργάνωσης σε εκθέσεις τουρισμού για προσέλκυση επισκεπτών δρομέων για το 2024 . Παράλληλα στα σχέδια μας είναι και η δημιουργία μιας ψηφιακής εφαρμογής που θα διατηρεί την επαφή όλων των επισκεπτών με τη διοργάνωση καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Πρόκειται για ένα application που θα καθοδηγεί τον δρομέα σε χαρακτηρισμένη διαδρομή. Έτσι, θα μπορεί ο καθένας να τρέξει όταν έχει φτάσει στην Μύκονο. Πάντα, έχουμε στόχο μας την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο ισχυρότερο brand του ελληνικού τουρισμού, τη Μύκονο!

Λίγα λόγια για το Συνέδριο

Το συνέδριο κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ σημαντικοί ομιλητές συζήτησαν για το ζήτημα της μπλε οικονομίας και της διαμόρφωσης ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού ως μέσο διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου και ενίσχυσης της τοπικής ανάπτυξης και αναλύθηκε η στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας στη Μύκονο.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξαν η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Mykonos Running Festival, Χριστίνα Καραμίχου, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και η Όλγα Παπαδάκη, Γενική Γραμματέας Ξενοδόχων Μυκόνου. Όλοι συμφώνησαν πως η Μύκονος επιδεικνύει σημαντική ανθεκτικότητα και πως έχει προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης κυρίως προς τον δρόμο του τουρισμού εμπειριών και ευεξίας. Επίσης, ανέφεραν ότι ανοίγονται προοπτικές και για τα υπόλοιπα νησιά.

Στα τρία πάνελ που πραγματοποιήθηκαν μίλησαν σημαντικοί παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, αθλητές και ειδικοί. Τη συζήτηση προλόγισε η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, λέγοντας ότι η Μύκονος είναι ένα από τα μεγαλύτερα brand για ευεξία και οφείλει να κάνει έναν επαναπροσδιορισμό προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πρώτο πάνελ με θέμα «Καινοτομία, γαλάζια οικονομία, βελτίωση υποδομών και προσβασιμότητα: Μπορεί η Μύκονος να ανοίξει τον δρόμο για ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης για τις Κυκλάδες;» συμμετείχαν ο Πέτρος Στάθης, Πρόεδρος της Monterock International, ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Fraport Greece, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, CEO της Goldair Handling και ο Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Key Accounts Project Manager της SKY Express. Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές του αθλητικού τουρισμού για την περεταίρω επιμήκυνση της σεζόν.

Στο δεύτερο πάνελ συμμετείχαν ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος της Stoiximan, ο Γιάννης Λάσκαρης, Συνιδρυτής της Progame S.A., ο Βασίλης Μπλέσιος, Chief Marketing Officer της Lever S.A, ο Γιώργος Πρίντεζης, Basketball Legend, ο Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΤΕ – Ελληνική Συνομοσπονδία Τουρισμού, ο Δρόσος Χριστόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Mykonos Running Festival και ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Παραολυμπιονίκης & Ιατρός.

Στο τρίτο πάνελ συζητήθηκε η ανάπτυξη στρατηγικής τουρισμού ευεξίας για τη Μύκονο από την Τόνια Ανδρονίκου, Προϊσταμένη Τουρισμού Δήμου Μυκόνου, την Πόπη Καλαϊτζή, MD, MSc από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρός στο Λαϊκό Νοσοκομείο, την Ναταλία Δεληγιώργη, Coach και τη δικηγόρο Μαρίνα Καλαϊτζή. Τη συζήτηση συντόνισε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Mykonos Running Festival, Χριστίνα Καραμίχου.

You may also like