ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ATHENS CAPITAL HOTEL

Αν ήμουν στην Αθήνα αυτές τις μέρες, το Mappemonde Restaurant Bar & Lounge, θα ήταν η επιλογή μου για το δείπνο για το βράδυ της Ανάστασης. Φυσικά, η εκλεκτή ομάδα του Athens Capital Hotel έχει ετοιμάσει συγκλονιστικά μενού και για το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα.

Η ομάδα του βραβευμένου εστιατορίου, με επικεφαλής τον Executive Chef Δημήτρη Μπούτσαλη, τον Chef de Cuisine Δημήτρη Αρσενίδη και την Pastry Chef Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη, υπογράφει δυο πολλά υποσχόμενα εορταστικά μενού, ένα για το Αναστάσιμο δείπνο του Μεγάλου Σαββάτου και ένα για την Κυριακή του Πάσχα, που εγγυώνται μια ανεπανάληπτη γαστριμαργική εμπειρία.  

The Holy Saturday menu

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, το αναστάσιμο δείπνο ξεκινά με μια δροσερή πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, ψητό αχλάδι, κάσιους, κράνα,  κυανό τυρί και ένα ντρέσινγκ από εσπεριδοειδή και τζίντζερ, που προσθέτει μια εκρηκτική νότα γεύσης και αρωμάτων. Ακολουθεί η παραδοσιακή μαγειρίτσα, που δεν μπορεί να απουσιάζει από το μενού, η οποία προετοιμάζει για το κυρίως πιάτο: την αρνίσια πικάνια, η οποία σερβίρεται πάνω σε μια βελούδινη κρέμα ντομάτας και χαρίσα και συνοδεύεται από πατάτες ψημένες στα κάρβουνα, κι έναν αναπάντεχο συνδυασμό από Νιότικο τυρί και σάλτσα τσιμιτσούρι. Η γευστική αυτή εμπειρία ολοκληρώνεται με μια μους γιαουρτιού συνδυασμένη με εξωτικά φρούτα και φιστίκι Αιγίνης.  

The Easter Sunday menu

Την Κυριακή του Πάσχα, το δημοφιλές all-day restaurant της πρωτεύουσας μεταμορφώνεται στην ομορφότερη αυλή της Αθήνας, με πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα, προλογίζοντας το ζεστό καλοκαίρι που βρίσκεται προ των πυλών.

Το γεύμα ξεκινά με μια ποικιλία από κλασικά ελληνικά ορεκτικά όπως το τζατζίκι και η μελιτζανοσαλάτα, αλλά και πιο εμπνευσμένες νοστιμιές όπως το χούμους με φέτα και ρόδι συνοδευόμενα από πιτάκια, αλλά και το σύγκλινο με φάβα, τραγανό κρεμμύδι και ντομάτα, σε συνδυασμό με παραδοσιακά γαρδουμπάκια. Για τη σαλάτα, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στην Capital χαρουπιού -μια διαφορετική εκδοχή του παραδοσιακού ντάκου-, με ντοματίνια, παραδοσιακό τυρί τσαλαφούτι, κάπαρη, ελιές, κρεμμύδι και παξιμάδια, ή τη σαλάτα με λαχανικά ατμού: χόρτα, παντζάρι και κολοκυθάκι. Περνώντας στο κυρίως πιάτο, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν φυσικά το πατροπαράδοτο αρνί ψημένο στη σούβλα και το καθιερωμένο κοκορέτσι, καθώς και το κοτόπουλο κοντοσούβλι ή το τρυφερό μοσχαρίσιο flap. Εναλλακτικά βεβαίως υπάρχει και η vegetarian επιλογή με γευστικά ψητά πράσα, αυγό πόσε, αφρό πατάτας και τρούφα. Οι συνδαιτημόνες μπορούν να απολαύσουν επίσης συνοδευτικά όπως οι παραδοσιακές πατάτες φούρνου με λεμόνι και ρίγανη ή προτάσεις with a twist, όπως τα γλασαρισμένα σπαράγγια με miso στη σχάρα αλλά και το κουνουπίδι au gratin με μασκαρπόνε και παρμεζάνα.

Το γεύμα σφραγίζουν δύο επιλογές από επιδόρπια: το παραδοσιακό εκμέκ με βάση από τσουρέκι, σε συνδυασμό με κρέμα από φιστίκι, συνοδευόμενο από παγωτό καϊμάκι και κεράσια, και μια μεθυστική chocolate mousse κρέμα φουντουκιού και αλμυρή καραμέλα, για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: athenscapitalhotel-mgallery.com/Easter

You may also like