Fettuccine με κρεμώδη σάλτσα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο φετουτσίνι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ. σ. ελαιόλαδο
3 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο χοντροκομμένο
1 αποφλοιωμένη ντομάτα
200 γραμ. τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
1/4 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι
1/4 φλ.μικρά φρέσκα φύλλα βασιλικού
100 γραμ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
fetuccini tomato cream sauce k-mag2Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και βάλτε λίγο ελαιόλαδο, ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι σχεδόν al dente. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, διατηρώντας 1 φλιτζάνι από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών.
 
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε λάδι στη συνέχεια το σκόρδο και μαγειρεύετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/4 κ. γλ.αλάτι και τις ντομάτεςκι αφήστε τα για 3 λεπτά. Προσθέστε τνερό από τα ζυμαρικά και αφήνετε να πάρουν βράση. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέστε τα ζυμαρικά και κόκκινο πιπέρι και μαγειρευετε για επιπλέον 3 λεπτά …
 
Σερβίρετε προσθέτοντας λίγο βασιλικό σε κάθε πιάτο για γαρνίρισμα, όπως και την παρμεζάνα!

You may also like