ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ TWIST… ΠΑΜΕ ΣΤΟ MONZU

Η αλήθεια είναι ότι στην Αθήνα, υπάρχουν πολλά ιταλικά εστιατόρια, αλλά λίγα είναι αυτά που ξεχωρίζουν για τις μοναδικές γεύσεις, την καλή πρώτη ύλη και το καταπληκτικό σέρβις. Ένα από αυτά που αγαπάμε να πηγαίνουμε είναι το Monzù, που ανεβάζει για μια ακόμη σεζόν τον πήχη της γεύσης ψηλά. Βρίσκεται στην καρδιά της Κηφισιάς, στο υπέροχο αρχοντικό του 19ου αιώνα το οποίο έχει διατελέσει στο παρελθόν εξοχικό περίπτερο της βασιλικής οικογένειας.

Πριν μιλήσουμε για το εστιατόριο, ειδικά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχει ένα special Menu, που είναι ιδανικό για αυτή την περίσταση.

Πέρα από το κλασικό Dinner Menu, καθιερώνονται ένα εκλεπτυσμένο Degustation Menu κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη και ένα comfort Lunch Menu τα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής.

Όλες τις γευστικές προτάσεις υπογράφει σταθερά ο διακεκριμένος chef Γιάννης Λιόκας, συνθέτοντας μια ωδή στη νοστιμιά, πιστή στις αρχές της εποχικότητας. 

Από το Dinner Menu ξεχωρίζουν το Vitello Tonnato με γλώσσα από μοσχάρι γάλακτος, μαγιονέζα τόνου και κάπαρη Σύρου, το ιδιαίτερο Καλαμάρι σε ταλιατέλες με σάλτσα μυρωδικών, λεμόνι και γαλάκτωμα από το μελάνι του, η πρωτότυπη Σελινόριζα ‘‘Βolognese’’ με gremolata και παρμεζάνα 24μηνης ωρίμασης, το Κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, με παστινάκι, άγρια μανιτάρια, σπανάκι και σάλτσα espresso, αλλά και ο Μαύρος Χοίρος (Kermes) που συνδυάζεται με  μαγειρεμένα σικορέ, κρέμα μήλου Granny Smith και chutney bacon.

Στο Degustation Menu φιγουράρουν πιάτα όπως τα πληθωρικά Νιόκι Πατάτας με κάστανα, καπνιστή κρέμα πατάτας, Σαν Μιχάλη και σάλτσα μαύρης τρούφας, οι Γαρίδες Κοιλάδας που συνδυάζονται με  κολοκύθα Hokkaido, ασπρομύτικα Λήμνου και ‘nduja, τα Cappelletti με μοσχαρίσια ουρά, καραβίδα dashi από βασιλομανίταρα, ο περίφημος Μπακαλιάρος με topinambur και σε σάλτσα βουτύρου με αυγά ψαριών και colatura di alici (γάρος από ψάρι), αλλά και το Αρνί που φέτος «παντρεύεται» με  lardo di Colonnata (το φημισμένο ιταλικό λαρδί από το ομώνυμο χωριό) λαχανάκια Βρυξελλών, kohlrabi και γευστική σάλτσα caesar – κρατήστε χώρο για το Tiramisu με cremeux σοκολάτας γάλακτος με espresso, cake σοκολάτας, mousse mascarpone το οποίο κρύβει στην καρδιά του παγωτό espresso.

Νοστιμιά και χαλαρή διάθεση κυριαρχούν και στο Lunch Menu του Σαββατοκύριακου με την pizza να πρωταγωνιστεί σε τέσσερις εκδοχές: φαβορί ανάμεσά τους τους η Kermes που περιέχει βιολογικό σαλάμι ωρίμανσης από μαύρο χοίρο, guanciale, τυρί κυανό, κολοκύθα και φασκόμηλο. Λέμε, επίσης, ένα μεγάλο «ναι» στις Tagliatelle’’Bolognese’’ με σιγομαγειρεμένo μοσχάρι γάλακτος και βιολογικό guanciale, στο πληθωρικό Risotto Carnarolli, αλλά και στις άψογα ψημένες κοπές από Black Angus beef επιλέγοντας είτε την Tagliata (Black Angustri-tip στα κάρβουνα με σάλτσα από καμένο βούτυρο φασκόμηλο) ή την πιο «παρεϊστικη» Bistecca συνοδεύοντάς την με broccolini στα κάρβουνα και πουρέ πατάτας με μαύρη τρούφα.

Δείτε ολόκληρα τα Dinner Menu και Lunch Menu εδώ

Η ανανεωμένηλίστα κρασιών, με προσεγμένες προτάσεις από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, έρχεται να προκαλέσει τις αισθήσεις, να  απογειώσει τη γευστική εμπειρία και να οδηγήσει το Monzù στη νέα του εποχή.

Περιηγηθείτε στην cocktail list εδώ

Monzù Λεωφ. Κηφισίας 317Β, Κηφισιά (Δευτέρα κλειστά)

Κρατήσεις:  210-62.00.495

You may also like