ΓΙΑΤΙ ΖΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ;

Στην τεράστια ταπετσαρία του σύμπαντος, μπορεί κανείς να βρει παρηγοριά και ομορφιά και στη μοναξιά. Για μένα, αυτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στα όνειρά μου, όπου συχνά βρίσκομαι να ζω σε έναν μοναχικό γαλαξία, μακριά από τους πολυσύχναστους κόσμους της πραγματικότητας. Πολλές φορές σε αυτά τα όνειρα, έχω εκτιμήσει αρκετά τις μοναδικές εμπειρίες που η απομόνωση αυτή μου έχει προσφέρει. Είναι ένα βαθύ ταξίδι αυτό ανακάλυψης, όπου τα όρια της φαντασίας μου εκτείνονται πέρα από τα αστέρια. Επιλέγω να κατοικώ εκεί χωρίς να ξέρω το γιατί, αλλά μπορώ να αναφέρω τρεις υποθέσεις γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό.Εσείς πόσο συχνά ονειρεύεστε; Είναι πάντα γαλήνια τα όνειρα σας; Ποια είναι τα συναισθήματα που σας προκαλούν τα όνειρα αυτά;  Νιώθετε χαρούμενοι όταν είστε μόνοι;

Απόδραση από τον θόρυβο της πραγματικότητας

Ο σύγχρονος κόσμος είναι συχνά μια πολυφωνία πληροφοριών, ευθυνών και κοινωνικών υποχρεώσεων. Το να ζω σε έναν μοναχικό γαλαξία στα όνειρά μου μου επιτρέπει να ξεφύγω από αυτόν τον θόρυβο και να βυθιστώ σε ένα γαλήνιο και ήσυχο βασίλειο. Μπορώ να ξεκολλήσω από τις αγωνίες και τις πιέσεις της πραγματικότητας και να επικεντρωθώ στον αυτοστοχασμό. Μου θυμίζει ότι υπάρχει ομορφιά στην απλότητα και την ηρεμία. Αυτή η ηρεμία δεν αφορά την αποφυγή των προκλήσεων της ζωής, αλλά μάλλον για την εύρεση ενός χώρου όπου μπορώνα αναζωογονηθώ.

Καλλιέργεια φαντασίας

Η μοναξιά σε έναν ονειρεμένο γαλαξία αντιπροσωπεύειτο τέλειο σκηνικό για να καλλιεργήσω τη φαντασία μου. Σε αυτόν τον απομονωμένο κόσμο, μπορώ να δημιουργήσω είτε νέους αστερισμούς είτε φαντάζομαι πολιτισμούς σε μακρινούς πλανήτες, όπου μπορώ να αφήσω τη δημιουργικότητά μου να κορυφωθεί χωρίς περιορισμούς της κρίσης ή άλλες εξωτερικές επιρροές..

Αγκαλιάστε τη μοναξιά για ψυχική ευεξία

Αν και το να ζούμε σε τέτοια απομόνωση μπορεί να μην είναι πρακτικό στον κόσμο της εγρήγορσης.Όλοι όμως, μπορούμε να επωφεληθούμε από το να αφιερώσουμε χρόνο για να αποσυνδεθούμε από το χάος της καθημερινότητας.Να τολμήσουμε στους μοναχικούς μας γαλαξίεςνα ξεκλειδώσουμε κρυφές δυνατότητες και να ανακαλύψουμε το εσωτερικό μαςσύμπαν.Αυτές οι στιγμές μπορούν να μας προσφέρουν διαύγεια, εσωτερική γαλήνη και βαθιά αίσθηση ευεξίας.

Δώστε στη φαντασία σας τον χώρο που χρειάζεται για να τεντώσει τα φτερά της και να ζωντανέψει τις ιδέες σας. Ονειρευτείτε!

Featured image: pexels.com/ @arthousestudio

You may also like