ΓΥΜΝΑΣΟΥ, ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ… ΚΑΙ ΣΤΟ SEX!

Γνωρίζουμε ήδη πολύ καλά πόσο ευεργετική μπορεί να είναι η γυμναστική: αυξάνει τις αντοχές και τις ευλυγισία μας, μας βοηθά στη διατήρηση του ιδανικού μας βάρους κι ισορροπεί την καρδιακή λειτουργία, κάνοντας την καθημερινότητά μας ευκολότερη. Είναι, λοιπόν, καιρός να μάθουμε πως η γυμναστική μπορεί να βελτιώσει και τη σεξουαλική μας ζωή!

Αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας για το σώμα μας

               Αν κι ακόμη η σύνδεση δεν έχει εξακριβωθεί για τους άντρες, για τις γυναίκες ένα υγιές και καλλίγραμμο σώμα φαίνεται να συνδέεται με αυξημένη ερωτική διάθεση. Κι αυξημένη ερωτική διάθεση συνάδει με την αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα. Η γυμναστική εκ των πραγμάτων μπορεί να φέρει αλλαγές στο σώμα. Αυτό, όμως, που είναι σημαντικότερο είναι πως, ανεξάρτητα του αν αυτές οι αλλαγές στο σώμα είναι εμφανείς ή όχι, η γυμναστική μπορεί και πάλι να μας κάνει να αισθανθούμε πιο ελκυστικοί. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως πως με τη γυμναστική νιώθουμε να ανταμείβουμε τον εαυτό μας κι όχι να τον τιμωρούμε ώστε να επιτύχουμε μία διαφορετική εικόνα για το σώμα μας.

Αυξάνει τη λίμπιντο

               Σε μία έρευνα όπου συμμετείχαν σχεδόν 4000 άνδρες και περίπου 2200 γυναίκες μελετήθηκε ο συσχετισμός της γυμναστικής με τη λίμπιντο και τη σεξουαλική λειτουργία των δύο φύλων. Η τακτική αερόβια άσκηση βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία μειώνοντας τις πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες… Ενώ επίσης αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση στις γυναίκες.

Περιορίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

               Η μείωση των οιστρογόνων στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης προκαλεί που επηρεάζουν την καθημερινότητα των γυναικών σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο αλλά και τη σεξουαλική τους ζωή. Με τη σωματική άσκηση αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος… Ενώ με ασκήσεις που εστιάζουν στην περιοχή της λεκάνης, οι γυναίκες ανακουφίζονται σημαντικά από εξάψεις, ξηρότητα του κόλπου και νυχτερινή εφίδρωση. Με αποτέλεσμα η σεξουαλική δραστηριότητα να βιώνει σημαντικές μεταβολές!

Αυξάνει το “χρόνο ζωής” της σεξουαλικής μας δραστηριότητας

               Αποδεδειγμένα η σωματική άσκηση μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό της γήρανσης…Κι αυτό δε θα μπορούσε να μην αφορά και την ερωτική μας ζωή. Με την τακτική γυμναστική μειώνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης νοσημάτων όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη και κατάθλιψη. Επίσης ανακουφίζει τις αρθρώσεις καθώς αυξάνεται το εύρος των κινήσεών τους.

               Μπορεί η επικοινωνία και η αρμονική αλληλεπίδραση στο ζευγάρι να παίζουν το ρόλο τους στην σεξουαλική του ζωή... Όμως φαίνεται πως η γυμναστική είναι ένας ισχυρός παράγοντας που τη βελτιώνει. Καθώς, όμως, δεν είναι και πανάκεια, αν τα προβλήματα στην ερωτική μας ζωή επιμένουν..ότε οπωσδήποτε δεν είναι ταμπού να αναζητήσουμε και την ιατρική υποστήριξη, εφόσον αυτή κρίνεται απαραίτητη.

               Πηγή: Very Well Fit

Featured image: pexels.com/@miriam-alonso/

You may also like