ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ;

Πώς να ταιριάξουν αυτές οι δύο συνθήκες μαζί; Πραγματικά είναι δίκοπο μαχαίρι. Από την μια θέλουμε να μην χάσουμε την φόρμα μας, από την άλλη με τόσο υψηλές θερμοκρασίες, καλύτερο είναι να μην το επιχειρήσουμε. Μάλλον θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις ώρες που είναι κάπως επιτρεπτό να ασκηθούμε. Το σημαντικότερο όμως είναι, να μένουμε συνεχώς ενυδατωμένοι και να μην το παραβλέπουμε. Αν αφεθούμε στις παλιές μας συνήθειες και πιστέψουμε πως αντέχουμε την προπόνηση,το σίγουρο είναι πως θα πάθουμε burn out!! Αγνοήστε τις φωνούλες μέσα σας, πως μένετε πίσω στις προπονήσεις σας και ακούστε την φωνή της λογικής που λέει τα ακόλουθα:

Μακροβούτια στη θάλασσα

Είναι η μόνη ευκαιρία για να γυμναστείτε αλλά και να δροσιστείτε. Μπορεί για κάποιους, να μην είναι ιδανικό, αλλά μπορεί να το συνδυάσετε με θαλάσσια σπορ που είναι moreactive. Η εξάσκηση με ένα sub,σίγουρα είναι μια απαιτητική άσκηση που κρατάει όλο το σώμα σε φόρμα, εκτός βέβαια την ισορροπία που βελτιώνεις σταδιακά. Επίσης, το θαλάσσιο σκι είναι μια δυνατή άσκηση για όσους θέλουν κάτι πιο έντονο. Αν κάνετε μια μακρινή βόλτα με κανό, σίγουρα θα νιώσετε όλους σας τους μυς να ασκούνται. Η θάλασσα προσφέρει πολλές εναλλακτικές αν πραγματικά θέλεις να ασκηθείς, χρειάζεται να διαλέξεις τι σου ταιριάζει περισσότερο.

SOS Tips:

Αν όντως σας λείπει το τρέξιμο, τότε το μόνο που σας μένει είναι να βρείτε τις πιο δροσερές ώρες. Νωρίς αρκετά το πρωί ή πολύ αργά το βράδυ είναι μια λύση. Αυτό που χρειάζεται να έχετε κατά νου,είναι να ενυδατώνετε το οργανισμό σας συνεχώς με υγρά, ώστε να μην πάθετε θερμοπληξία. Το επικίνδυνο είναι πως καθώς η θερμοκρασία του σώματος ανεβαίνει, κατά την διάρκεια ενός μίνι καύσωνα, εξαντλείτε και κουράζετε πολύ περισσότερο από ότι πριν. Μπορείτε να κάνετε λίγες ασκήσεις σε ένα δροσερό μέρος – ακόμη και στο σπίτι με κλιματιστικό και να αρκεστείτε σε ένα πιο ήπιο πρόγραμμα μέχρι να δροσίσει ξανά! Μην υπερβείτε τον εαυτό σας, απλά φροντίστε τον. Βρείτε την κατάλληλη συνθήκη για εκείνον.

Stay cool and fresh.

Photo credits: unsplash.com/@spaablauw

You may also like