Γονεϊκή άδεια… για το τετράποδο “παιδί” μας; Πολύ καλό!

Όσοι έχουμε ζήσει ή ζούμε με ένα κατοικίδιο, γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να βοηθήσουμε το νέο μέλος της οικογένειας να εγκλιματιστεί. Όσο καιρό ζω στην Μεγάλη Βρετανία έχω εντυπωσιαστεί με το πόσο φροντίζουν τα ζωάκια τους οι Άγγλοι. Ξέρετε πόσο τέλειο είναι να έχει κάποιος τη δυνατότητα να φέρει κάποιος το σκυλάκι του στο γραφείο;

Τι σημαίνει «pawternity leave»;

Eπειδή είναι τόσο καινούργιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αυτά που περιλαμβάνονται στα προνόμια αυτής της άδειας διαφέρει ευρέως από εταιρεία σε εταιρεία.

Ορισμένες επιχειρήσεις παρέχουν από μία έως τρεις ημέρες όταν κάποιος πενθεί για το κατοικίδιό του. Άλλες περιλαμβάνουν έναν ορισμένο αριθμό ημερών άδειας … Ή την ευελιξία της εργασίας από το σπίτι προκειμένου να βοηθήσουν το νέο μέλος του σπιτιού να εγκλιματιστεί στο νέο του σπίτι, π.χ. για την εκπαίδευση τουαλέτας του κουταβιού.

 Ακόμα άλλες εταιρείες δίνουν χρόνο για να εγκλιματιστούν τα νέα κατοικίδια… Αν ο υπάλληλος έχει υιοθετήσει ένα αδέσποτο ή από καταφύγιο.

 Ορισμένες επιχειρήσεις περιλαμβάνουν όλα τα κατοικίδια για pawternity leave (ακόμα και εκείνα που τεχνικά δεν έχουν γούνα)… Ενώ άλλες προσφέρουν άδεια μόνο για σκύλους και γάτες.

Οι περισσότερες εταιρείες το βάζουν μέσα στο πλαίσιο της pet friendly πολιτικής τους. Προσφέρουν μάλιστα εκπτώσεις για την ασφάλιση κατοικίδιων ή την ημερήσια φροντίδα σκυλιών .. Ή επιτρέπουν να φέρνουν οι υπάλληλοι το κατοικίδιο στον χώρο εργασίας.

Τι θα γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες;

               Φαίνεται πως αυτές τις ανάγκες ξεκίνησαν ήδη να τις αφουγκράζονται επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και γι’ αυτό βοηθούν στη μετάβαση σε αυτήν την νέα κατάσταση. Η νέα αυτή παροχή ονομάζεται “pawternity leave”και μάλιστα οι εταιρείες που την υιοθετούν αυξάνονται.

               Βάσει του “pawternity leave”, κάθε υπάλληλος μπορεί να ζητήσει από μία ημέρα έως δύο εβδομάδες, αν ο υπάλληλος έχει υιοθετήσει ζωάκι από καταφύγιο… Προκειμένου να βοηθήσει το ζωάκι του να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Και μάλιστα αυτή η άδεια είναι μετ’ αποδοχών! Ταυτόχρονα, κάποιες εταιρείες θα δώσουν άδεια ακόμη κι αν το ζωάκι κάποιου υπαλλήλου αποβιώσει, προκειμένου ο υπάλληλος να έχει το χρόνο να πενθήσει. Κάτι που επίσης κάποιοι γνωρίζουμε καλά είναι το συναίσθημα του να χάνεις αυτόν τον υπέροχο φίλο…

               Τη σούπερ αυτή είδηση μας τη φέρνει το δίκτυο ABC κι εγώ απλά θα πω… και στα δικά μας!               

Πηγή&photo credits: The Happy Broadcast

Featured image: pexels.com/@tdcat/

You may also like