ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ

Αποφάσισες πως η συνδρομή σε ένα γυμναστήριο είναι η ιδανική επιλογή για σένα ώστε η σωματική άσκηση να γίνει συνήθεια. Αρχικά θα σου πω μπράβο που παίρνεις την απόφαση “ζεστά” ανεξάρτητα του fitness στόχου που έχεις θέσει στον εαυτό σου! Εντούτοις, το γυμναστήριο δεν παύει να είναι επένδυση, πράγμα που σημαίνει πως προτού επιλέξεις καλό είναι να προηγηθεί μία έρευνα αγοράς.

               Το πρώτο κριτήριο είναι σαφώς η τοποθεσία του γυμναστηρίου. Ένα γυμναστήριο που η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι εύκολη κατά πάσα πιθανότητα δε θα σε “προσκαλεί” να το επισκεφθείς. Αντίθετα, προτίμησε ένα γυμναστήριο είτε κοντά στο σπίτι σου είτε να συμπεριλαμβάνεται στη διαδρομή σου επιστρέφοντας από τη δουλειά.

               Όταν κάνεις “check” σε αυτό το κουτάκι, σειρά έχει η…επιθεώρηση του χώρου. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να κοιτάξεις για τα στοιχεία που θα σε πείσουν πως είναι το ιδανικό γυμναστήριο για σένα.

Ποια είναι τα στοιχεία που θα σε πείσουν;
  • Επισκέψου το γυμναστήριο τις ώρες που υπολογίζεις πως θα πηγαίνεις για να βεβαιωθείς πως δε θα “πέφτεις” σε ώρα αιχμής. Ειδάλλως, είναι πιθανό να λειτουργήσει ως αντικίνητρο, ειδικά αν είσαι στην αρχή του να υιοθετήσεις την τακτική άσκηση ως συνήθεια.
  • Βεβαιώσου πως έχει τον εξοπλισμό (cardio και βάρη) που υπολογίζεις να χρησιμοποιήσεις.
  • Να θυμάσαι πως… ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Οπότε παρατήρησε αν ο χώρος προπόνησης είναι καθαρός και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εξοπλισμός (hint: οι πολλές ειδοποιήσεις “Εκτός λειτουργίας” είναι κόκκινο σημαιάκι). Επίσης είναι σημαντικό ο χώρος να αερίζεται καλά κι η θερμοκρασία να είναι η ιδανική.
  • Αν θέλεις να παρακολουθείς κάποια συγκεκριμένα τμήματα, μελέτησε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα για να δεις τι υπάρχει τις ώρες που σε εξυπηρετούν.
  • Βεβαιώσου (και μη ντρέπεσαι να ρωτήσεις) πως το προσωπικό είναι εξειδικευμένο. Ειδικά οι γυμναστές πρέπει να έχουν πιστοποιημένες γνώσεις σε φυσιολογία κι ανατομία κι επίσης πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι (κούφια η ώρα, αλλά…) σε Πρώτες Βοήθειες. Επίσης, ένα καλό γυμναστήριο θα είναι εγγεγραμμένο στον ανάλογο τοπικό ( ή εθνικό σύλλογο).

Το θετικό στην επιλογή ενός γυμναστηρίου είναι πως προσφέρουν ποικιλία, ενώ πολλοί χώροι προσφέρουν και τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης ανάλογα με την εμπειρία και το στόχο σου με τη βοήθεια του προσωπικού.

Καλό κυνήγι!

               Πηγή: Very Well Fit

Featured image: @karolina-grabowska/ pexels.com

You may also like