ΟΙ 3 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ!

    Κάστανα, ρόδια και καλαμπόκι…Τα συγκεκριμένα οφέλη αυτών των τροφίμων, μαζί με την εποχιακή τους διαθεσιμότητα, τα καθιστούν εξαιρετικές επιλογές ειδικά για την εποχή που διανύουμε. Tα κάστανα συνδέονται συνήθως με τους πιο κρύους μήνες, παρέχοντας μια θρεπτική και χορταστική επιλογή για τα γεύματα μας ενώ, τα ρόδια είναι μια αναζωογονητική και υγιεινή προσθήκη στη διατροφή μας. Το φρέσκο καλαμπόκι είναι συχνά διαθέσιμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, αλλά μιας και έχουμε παρατεταμένο καλό κλίμα το βρίσκουμε εύκολα στην αγορά. Ας δούμε σε τι άλλο επωφελούμαστε με το να τα καταναλώνουμε.

Ρόδια, Πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα ρόδια με την γλυκόξινη γεύση τους και την υψηλή περιεκτικότητά τους είναι  πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ροδιού μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Μείγματα χυμού ροδιού συνδυάζονται συχνά με άλλα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα acai, τα βατόμουρα, τα cranberries.

Καλαμπόκι, Πηγή φυτικών ινών

Το καλαμπόκι είναι μια καλή πηγή ινών, προάγοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος και βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Οι υδατάνθρακες στο καλαμπόκι παρέχουν μια διαρκή ώθηση ενέργειας, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για κινητικά άτομα. Περιέχει απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Β12, του φολικού οξέος και του σιδήρου. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση του κυκλοφοριακού συστήματος. Περιέχει λουτεΐνη, παρόμοιο με τη βιταμίνη Α που βρίσκεται συχνά στα φρούτα και τα λαχανικά και είναι γνωστή για τη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, καταρράκτη και άλλων οφθαλμικών παθήσεων. 

@virgilcayasa/unsplash.com
Κάστανα, Χαμηλά σε λιπαρά

Τα κάστανα έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς και σπόρους, γεγονός που τα καθιστά μια υγιεινή επιλογή σνακ ιδίως για την καρδιά. Παραδόξως, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και βοηθά το σώμα να απορροφήσει τον σίδηρο. Είναι πηγή πολλών άλλων βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Κ, Β5 και Β3, καθώς και φωσφόρου και μαγνησίου. Το ξέρατε ότι τα κάστανα είναι μια επιλογή ξηρών καρπών χωρίς γλουτένη; Είναι ιδανικάγια όσους έχουν ευαισθησία.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πάρα πολύ διαφορετικές επιλογές και συνδυασμούς καθημερινά. Είτε μαζί σε σαλάτες είτε ξεχωριστά το μόνο που θα έχετε είναι καλή υγεία!

Πηγή: agmrc.org / webmd.com

Featured image: unsplash.com/@reskp

You may also like