Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΦΕΡΝΕΙ… ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Εμείς το λέμε ότι η ευγένεια ανοίγει πόρτες. Όμως τι μας λέει πρόσφατη έρευνα για το εργασιακό περιβάλλον;

               Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για το τοξικό εργασιακό περιβάλλον και πώς αυτό μπορεί να μας επηρεάσει. Μήπως λοιπόν πρέπει να αναλογιστούμε πόσο μπορούμε να ωφεληθούμε όταν προσφέρουμε ευγένεια και καλοσύνη στους συνεργάτες μας; Και φυσικά η ανταμοιβή θα είναι αντίστοιχη όταν μας αντιμετωπίζουν με ευγένεια και καλοσύνη!

               Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, όσοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται με ευγένεια, την ανταπέδιδαν προς τους συναδέλφους τους έως και 278% (!). Μάλιστα αποδείχθηκε πως αυτή η θετική συμπεριφορά συνέβαλλε στην καλύτερη σωματική αλλά και πνευματική υγεία των εργαζομένων. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως όσοι εργαζόμενοι διέβαλλαν τους συναδέλφους τους δεν εξελίσσονταν κι ο λόγος είναι πως πολύ απλά οι συνάδελφοι δεν ανταποκρίνονταν με εμπιστοσύνη ή (ακόμη πιο απλά) τους αγνοούσαν.

               Η ευγένεια στο χώρο εργασίας, τονίζουν οι ερευνητές, δίνει στους εργαζομένους περισσότερη ικανοποίηση, ενώ και η τόνωση του ηθικού γίνεται σχεδόν μεταδοτική.

               Είναι γενικός κανόνας πως, όταν προσφέρεις  καλοσύνη, θα την εισπράξεις κιόλας. Με λίγα λόγια, η ευτυχία κι η καλοσύνη πρέπει να κυκλοφορούν ανάμεσά μας ακόμη και στο “nine-to-five”!

               Αυτήν την όμορφη είδηση μας τη φέρνει το αγαπημένο και πάντα αισιόδοξο The Happy Broadcast από το Medium.

               Photo credits: The Happy Broadcast

Featured image: unsplash.com/@mimithian

You may also like