“Κ ΟΠΩΣ ΚΑΡΙΕΡΑ”, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΑΜΠΑΤΖΗ

Τι νιώθεις στο άκουσμα της λέξης Καριέρα; Χτυποκάρδι λαχτάρας ή κόμπο στο στομάχι; Τι τίτλο θα έβαζες στην επαγγελματική σου ζωή αν ήταν μυθιστόρημα: Έρωτας Δίχως Ανταπόκριση ή μήπως Αγάπη Άνευ Όρων;

Στην Ελλάδα του σήμερα, η ικανοποίηση στην επαγγελματική ζωή είναι μια έννοια σπάνια, δυσεύρετη έως ουτοπική. Δύσκολα θα βρούμε φίλους και οικεία πρόσωπα να δηλώνουν ευχαριστημένοι με τη δουλειά τους με κυριότερους λόγους τις υψηλότερες προσδοκίες τους σε οικονομικές απολαβές, ευκαιρίες σε εξέλιξη, φιλικότερο περιβάλλον εργασίας και ισορροπία με την προσωπική ζωή. Είναι τελικά μάταιη η καριέρα στην Ελλάδα; Η απάντηση βρίσκεται κυρίως μέσα στον καθένα μας και κατά ένα ποσοστό στο μακροπεριβάλλον που επιλέγουμε να ζούμε.

Η αναγκαία συνθήκη για να δηλώσεις περίτρανα το “κάνω καριέρα” είναι να αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, να σε παθιάζει, να σου αρέσει και να ξυπνάς το πρωί με όρεξη να το κάνεις. Αν αυτό το έχεις βρει, είσαι στον καλό δρόμο. Η ικανή συνθήκη είναι η προσήλωση στον στόχο σου. Η δημιουργικότητα και η συνέπειά σου θα καθορίσουν την επιτυχία σου με μαθηματική ακρίβεια. Μην ξεχνάς να “φροντίζεις” τη δουλειά σου με τις απαραίτητες δόσεις networking σε social media αλλά και σε φυσικές εκδηλώσεις. Μπορείς επιπλέον να αναζητήσεις τη συμβολή ενός επαγγελματία μέντορα που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις πιο γρήγορα στον τομέα σου. Υπάρχουν σημαντικά δίκτυα επαγγελματιών στην Ελλάδα που κάνουν θαυμάσια δουλειά.

Αν όμως δεν έχεις βρει το λόγο για να πηγαίνεις στη δουλειά,ίσως ήρθε η ώρα να τον εντοπίσεις.

Λογικά βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι γιατί κάποιες άλλες συνθήκες στη ζωή σου ικανοποιούνται και προφανώς έχουν προτεραιότητά (σταθερός μισθός, ισορροπία στη ζωή, μητρότητα κοκ). Αν όμως νιώθεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις την αλλαγή, τότε εκμεταλλεύσου τους καλοκαιρινούς μήνες για να βρεις τον τομέα που θα ήθελες να κινηθείς. Είναι μια διαδικασία απαιτητική και χρονοβόρα, όμως το πιο καθοριστικό βήμα θα το κάνεις αν επιδιώξεις την επαφή με έμπειρους επαγγελματίες  στον τομέα του HR ή ακόμα καλύτερα του Career Coaching που θα σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις τις ικανότητές σου και κυρίως να πιστέψεις σε αυτές. Οι καλύτερες αλλαγές στη ζωή μας γίνονται μετά από διαλείμματα διακοπών. Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι για σένα η ευκαιρία για μια νέα αρχή, πιο κοντά σ᾽αυτό που θες!

Ελένη Αμπατζή, Business Consultant in Wellbeing
M Eng, MBA, RYT

τηλ: +306973010030

In: linkedin.com/in/eleni–abatzi-a1aa072 

Featured image: unsplash.com/@linkedinsalesnavigator

You may also like