Ladies Run 2013: Ο πρώτος αγώνας δρόμου μόνο για γυναίκες επιστρέφει!

ladies.0004Τον Σεπτέμβριο του 2012 έγινε πραγματικότητα το όνειρο ενός αγώνα δρόµου αποκλειστικά για γυναίκες στη χώρα µας, µε αφετηρία και επίκεντρο τον Αστέρα Βουλιαγµένης. Στον πρώτο Ladies Run συµµετείχαν και διακρίθηκαν σηµαντικές πρωταθλήτριες του στίβου αλλά και εκατοντάδες καθηµερινές γυναίκες.
Σε δηλώσεις τους, ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγµένης Σπύρος Πανάς, ο Γενικός Διευθυντής του Αστέρα Μιχάλης Μεταξάς και οι πρωταθλήτριες του στίβου, µίλησαν για τη γέννηση ενός νέου θεσµού. Ενώ πολλές γυναίκες που συµµετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα, περιέγραψαν µια αξέχαστη εµπειρία που ίσως τους αλλάξει τη ζωή.

Φέτος, στις 10 το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεµβρίου, εκατοντάδες Ελληνίδες δροµείς θα συναντηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά , στο παραδεισένιο συγκρότηµα του Αστέρα, για να συµµετάσχουν σε ένα αγώνα αποκλειστικά για γυναίκες, και πάντα για καλό σκοπό!
Ο αγώνας απευθύνεται τόσο σε έµπειρες όσο και σε αρχάριες δροµείς, 18 ετών και άνω. Δεν έχει σηµασία αν κάνετε τα πρώτα σας “δειλά”’ χιλιόµετρα στο διάδροµο του γυµναστηρίου, ή αν µόλις καταρρίψατε το προσωπικό σας ρεκόρ στο µαραθώνιο. Κοινός µας στόχος είναι η συµµετοχή, η άµιλλα και ο τερµατισµός.
Αρωγός στην προσπάθεια της κάθε Lady που θα αγωνιστεί θα είναι ο εµβληµατικός οίκος Hermès,η οποία έχει εκλέξει το 2013 χρονιά του αθλητισµού, ακτινοβολώντας διεθνώς τις αξίες του µε έµφαση στην αρµονία, στην κοµψότητα και στην ελευθερία του σώµατος σε κίνηση, υπό το σύνθηµα “Chic, le sport!”.
Επιφυλλάσσοντας ξεχωριστές  εκπλήξεις, η Hermès θα είναι δίπλα σε κάθε συµµετέχουσα στις 22 Σεπτεµβρίου. Μαζί θα γιορτάσουµε την σχεδόν µεθυστική απόλαυση που προσφέρει το τρέξιµο.

hermes_final-largeΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Το κορυφαίο ξενοδοχειακό συγκρότηµα της Αττικής, Astir Palace, συντονίζεται µε την παγκόσµια τάση του τρεξίµατος και αγκαλιάζει για δεύτερη χρονιά έναν αγώνα δρόµου αποκλειστικά για γυναίκες. Εκείνη τη  μέρα θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε αυτό τον “µυστικό” παράδεισο δίπλα στην πόλη.Η εκκίνηση θα δοθεί εντός του Αστέρα που θα φιλοξενήσει και τη γραµµατεία σε ειδικά διαµορφωµένη αίθουσα.
Οι δρομείς  θα τρέξουν µέσα από τους πευκόφυτους δρόµους του συγκροτήµατος και θα εξέλθουν από τη δεύτερη είσοδο µε κατεύθυνση νότια.Στο τέρμα του Λαιµού της Βουλιαγµένης θα κάνουν αναστροφή και θα ακολουθήσουν την Απόλλωνος ως την πανέµορφη Astir Marina.
Θα τρέξουν µέσα από τη µαρίνα δίπλα στα σκάφη και από εκεί θα επιστρέψουν στον Αστέρα µέσω της κεντρικής εισόδου ολοκληρώνοντας εντός του συγκροτήµατος την απόσταση των 5 χλµ. (Επί δύο για τα 10 χλµ.).
Τον ρυθμό στο event θα δώσει η dj Μαρία Παπιδάκη που θα µας “ανεβάσει” µε τις µουσικές της επιλογές και θα µας δώσει ρυθµό fun & run.
Ο ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ
Θα υπάρξουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού στη διαδροµή και στον τερµατισµό µε νερό και µπανάνες Chiquita, το αγαπηµένο υγιεινό, ενεργειακό σνακ των δροµέων αντοχής.

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Με την εγγραφή της, κάθε Lady ασφαλίζεται αυτόµατα για τον αγώνα από τον όµιλο ERGO, επίσηµο ασφαλιστή του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό  µε επικεφαλής τον διευθυντή της κλινικής αθλητικών κακώσεων του Ιατρικού κέντρου Δηµήτρη Τσούκα, και ασθενοφόρο του Οµίλου του Ιατρικού, θα βρίσκεται σταθµευµένο επί της διαδροµής. Μαζί µε µια “Ladies Only” οµάδα πρώτων βοηθειών, της Lifeguard Hellas.

ΤΟ Τ-SHIRT
Το επίσημο  της διοργάνωσης που θα δοθεί δωρεάν µε κάθε εγγραφή είναι της ηγέτιδας µάρκας του running adidas, και για πρώτη φορά σε ελληνικό αγώνα θα έχει γυναικείο σχέδιο, µε µεσάτη γραµµή και V λαιµόκοψη.

ladies run 2013

ΤΟ WELLNESS
Μετά τον αγώνα, µην παραλείψετε τις απαραίτητες διατάσεις. Η προπονητική οµάδα των Holmes Place θα εκτελέσει ένα χαλαρωτικό πρόγραµµα αποθεραπείας, στο γρασίδι του Αστέρα.

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
Στις 3 πρώτες νικήτριες κάθε απόστασης στη γενική κατάταξη και ανά ηλικιακή κατηγορία, θα απονεµηθούν µετάλλια εκ µέρους του επίσηµου προµηθευτή των Ολυµπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Links of London. Είναι επίχρυσα, επάργυρα και χάλκινα. Ποιές Ελληνίδες δροµείς θα τα εντάξουν στη συλλογή τους;

image 1ΤΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ
Κάθε Lady  που θα συµµετάσχει θα λάβει στον τερµατισµό ως αναµνηστικό, το συλλεκτικό βραχιολάκι της Links of London. Βασισµένο στο σχέδιο της Links of London για τους Ολυµπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το βραχιολάκι πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι σε µωβ χρώµα, αποκλειστικά για το Ladies Run. Φέτος είναι η σειρά του πορτοκαλί χρώµατος.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
Φέτος ο αγώνας υποστηρίζει το σωµατείο “ΔΕΣΜΟΣ“, που στελεχώνεται από µία οµάδα νέων, δυναµικών γυναικών και έχει σκοπό τη δηµιουργία δικτύων αλληλεγγύης για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών οµάδων.
Ο “ΔΕΣΜΟΣ” στοχεύει στην αξιοποίηση πάσης φύσεως πλεονάσµατος –των περισσευούµενων αγαθών που έχουµε είτε ως εταιρείες, είτε ως ιδιώτες– καθώς και της δωρεάν παροχής υπηρεσιών, για την αντιµετώπιση διαπιστωµένων ανθρωπιστικών και κοινωνικών αναγκών.
Επιπλέον η ομάδα του ASTIR PALACE που θα λάβει µέρος στον αγώνα θα προσφέρει τα χρήματα που θα µαζέψει από τη συµµετοχή της, στη UNICEF, τα οποία  θα αξιοποιηθούν, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας του οµίλου Starwood µε τη UNICEF, σε εκπαιδευτικά προγράµµατα στη Νιγηρία και στο Καµερούν.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές παρακαλούµε επισκεφθείτε µας στο race.ladiesrun.gr
Ανακαλύψτε τις ιστορίες µοναδικών γυναικών που µοιράζονται το πάθος τους για το τρέξιµο και µας εµπνέουν στο www.ladiesrun.gr
Ελάτε στην διαδικτυακή µας παρέα και βοηθήστε µας να εµπνεύσουµε περισσότερες Ladies!

LR_9Ακολουθήστε µας:
facebook.com/LadiesRunGreece
instagram.com/LadiesRunGreece
pinterest.com/LadiesRunGreece

Ραντεβού το Σεπτέµβρη. Ραντεβού στον Αστέρα. Vive, le sport!

You may also like