Lady Gaga: συνεχίζει τη στήριξή της στα θύματα βιασμού

Lady Gaga's unity tattoo 1Η αρχή έγινε με το υποψήφιο για Oscar τραγούδι της «Til It Happens To You» για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ «The Hunting Ground». Παρά το γεγονός πως η Lady Gaga δεν κράτησε στα χέρια της το πολυπόθητο αγαλματάκι, το θέμα που την ενέπνευσε για το τραγούδι όχι απλά δεν «ξεφούσκωσε», αλλά η ίδια συνεχίζει με το δικό της τρόπο.

Αυτή τη φορά ο λόγος για το καινούριο της τατουάζ για να τονίσει πόσο συμπάσχει με όσους παρευρέθηκαν μαζί της επί σκηνής  στην τελετή απονομής των Oscar όταν ερμήνευσε το τραγούδι της.

Πρόκειται για το μαύρο περίγραμμα ενός τριαντάφυλλου που ξεπετάγεται από φωτιά και πλέον «στολίζει» τον αριστερό ώμο της τραγουδοποιού. Το σχέδιο εμπνεύστηκε η Jackie Lin, μία φοιτήτρια του Stanford που ήταν κι εκείνη στην ομάδα που συνόδευσε τη Lady Gaga στη σκηνή του Dolby Theatre.

Η Lin, θύμα βιασμού κι η ίδια, δήλωσε πως πριν την Παρασκευή στην πρόβα της τελετής απονομής σκέφτηκε μαζί με άλλα άτομα να βρουν ένα τατουάζ που να δείχνει τη μεταξύ τους ενότητα. Το Σάββατο πριν την τελετή κάποιοι ξεκίνησαν να ψάχνουν για ιδέες στο ίντερνετ ώσπου βρήκαν το σύμβολο του απείρου.

Η Lin πήρε το σύμβολο σα βάση, χρησιμοποίησε το σχέδιο της δομής του DNA και με τις γραμμές πρόσθεσε το αγαπημένο λουλούδι της pop τραγουδίστριας, το λευκό τριαντάφυλλο. Έτσι έφτασε στο σχέδιο του λουλουδιού που βγαίνει μέσα από τη φλόγα για να συμβολίσει την ενότητα και το Σάββατο περίπου είκοσι τέσσερα άτομα έσπευσαν σε εργαστήρια tattoo του West Hollywood για να «χτυπήσουν» το tattoo.

«Η φλόγα συμβολίζει τη δύναμη, δεν έχει αρνητική ή θλιβερή χροιά», εξηγεί η Lin. «Δεν είναι κάτι που μας καταθλίβει, είναι κάτι που μπορούμε να το κοιτάμε και να μας θυμίζει πως υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν μαζί αυτή τη δοκιμασία, πως αγωνιζόμαστε μαζί.»

Lady Gaga's unity tattoo 2Πολλοί επέλεξαν να κάνουν το τατουάζ σε ένα σημείο όπου μπορούν κι οι ίδιοι να το βλέπουν, συμπληρώνει η φοιτήτρια, ώστε κάθε φορά που αναστατώνονται να τους θυμίζει την αίσθηση του να βρίσκονται επί σκηνής με τη Lady Gaga, που κι εκείνη τους στηρίζει.

Η ίδια η Lady Gaga τους είπε εκείνο το σαββατοκύριακο πως σκοπεύει να κάνει κι εκείνη το τατουάζ. Κι όντως, την Πέμπτη οι αναρτήσεις της το απέδειξαν. «Στις πρόβες τα παιδιά κι εγώ κάναμε μία συμφωνία», δηλώνει η τραγουδίστρια, ενόσω ο tattoo artist δούλευε πάνω της το σχέδιο υπό τους ήχους του «Come Together» των Beatles.

Την ίδια στιγμή, η Lady Gaga ανέβασε φωτογραφίες στους λογαριασμούς της στα social media ώστε να ευαισθητοποιήσει το κοινό ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση στον εργασιακό χώρο. Οι φωτογραφίες συνοδεύονταν από τα hashtags #FreeEveryWoman και #FreeKesha. Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε κι η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Kesha και την εταιρεία ηχογράφησης Sony, με την πρώτη να έχει καταθέσει καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση. Η Gaga είναι μία από τις διασημότητες που με κάθε τρόπο στηρίζει την Kesha, ειδικά τώρα που το δικαστήριο απέρριψε την καταγγελία.

Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι πως το τατουάζ ενέπνευσε πολύ περισσότερο κόσμο απ’ όσους ήρθαν σ’ επαφή με τη Lady Gaga. «Είναι εκπληκτικό», δηλώνει η Lin. «Όσοι δε βρέθηκαν στο Dolby Theatre εκείνη τη μέρα – ακόμη κι από άλλες χώρες – επικοινώνησαν μαζί μας, και κάποιοι ήδη έκαναν το τατουάζ. Είναι συγκινητικό να

You may also like