Nassos Ntotsikas : Ο επαναπροσδιορισμός του knit στην Ελλάδα

Ο Nassos Ntotsikas επαναπροσδιορίζει το πλεκτό ένδυμα που αποκτά avant-garde ύφος και πολυμορφικότητα. Θαυμάζοντας τις άπειρες δυνατότητες των τεχνικών πλεξίματος και των συνδυασμών τους, με τις μοναδικές εμπνεύσεις που προσφέρουν, το brand Nassos Ntotsikas συστήνει στο κοινό μια εκλεπτυσμένη συλλογή πλεκτών δημιουργιών υψηλής ποιότητας.

Με σπουδές Ενδυματολογίας και Σχεδίου Μόδας στην Accademia di Costume e di Moda di Roma, ο Nassos Ntotsikas εξειδικεύεται στο πλεκτό και το ύφασμα. Με την εμπειρία από τις συνεργασίες του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, μεταπηδά στο χώρο της μόδας υψηλών προδιαγραφών και συνεργάζεται με εδραιωμένα ονόματα της βιομηχανίας μόδας τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Το 2011 συστήνει το δικό του brand και έκτοτε συμμετέχει αρκετές φορές στην Athens Exclusive Designers Week, όπου και κερδίζει τη διάκριση ‘Best Trendsetter Award’ το 2012. Το 2013 λανσάρει την πρώτη του συλλογή με νυφικές δημιουργίες. Το 2014 το brand Nassos Ntotsikas αποκτά το δικό του atelier, ένα χώρο δημιουργίας και φιλοξενίας στιλιστικών ονείρων ενώ παράλληλα λανσάρει μια δεύτερη σειρά ρούχων με τον τίτλο Pure | Nassos Ntotsikas.

Έμπνευση
Το λογότυπο του brand είναι η Ανέμη. Η αφαιρετική εκδοχή ενός χαρακτηριστικού αντικειμένου που συνδέεται άμεσα με μνήμες του σχεδιαστή από τη γιαγιά του ενώ συμβολίζει ταυτόχρονα την έμφαση στη λεπτομέρεια και την ποιότητα των δημιουργιών του για τη γυναίκα που αναδεικνύει το προσωπικό της στυλ σε κάθε ηλικία. Μια γυναίκα που είναι θηλυκή, κομψή και θέλει να προβάλλει τη μοναδικότητα της. Οι συλλογές ρούχων διά χειρός Nassos Ntotsikas χαρακτηρίζονται από μοντέρνο σχεδιασμό αλλά και διαχρονικότητα που οφείλεται και στην πολυμορφική γραμμή τους, ενώ η εφαρμογή τους κολακεύει τη γυναικεία σιλουέτα. Δημιουργίες απαράμιλλης αισθητικής από απαλά νήματα που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα σε μια απόλυτη συνάρτηση ποιότητας – τιμής.

Προδιαγραφές Παραγωγής
Ο Nassos Ntotsikas ενώνει τις παλιές τεχνικές με τις μοντέρνες μεθόδους ραπτικής για να δημιουργήσει πλεκτά ελληνικής κατασκευής, σχηματοποιημένα σε πλεκτικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας και ραμμένα στο χέρι. Τα πατρόν του αποτελούν την έκφραση πάνω σε χαρτί της σκληρής δουλειάς και της σημασίας στη λεπτομέρεια που δίνει ο ίδιος ο σχεδιαστής στις δημιουργίες του. Η δημιουργικότητα και η αγάπη του Nassos Ntotsikas για το πλεκτό και τις άπειρες στιλιστικές του δυνατότητες τον οδηγούν στη δημιουργία δύο συλλογών. Η σειρά πλεκτών Nassos Ntotsikas διαθέτει νεανικό, casual ύφος και προσιτές τιμές ενώ η σειρά Pure | Nassos Ntotsikas μεταμορφώνει το πλεκτό σε βραδινό ρούχο, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολυτέλεια και υψηλών προδιαγραφών τεχνική παραγωγής.

Ο Nassos Ntotsikas χτίζει σταθερά και αποφασιστικά τη φήμη του ως ταλαντούχος σχεδιαστής πλεκτών δημιουργιών και έχει αιχμαλωτίσει την προσοχή πελατών υψηλών απαιτήσεων. Οι συλλογές του διανέμονται από επιλεγμένους εμπόρους λιανικής σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο την Αίγυπτο.

Η Nassos Ntotsikas SS 2017 Συλλογή αντλεί την έμπνευση της από την Χημεία και τα μεταλλικά στοιχεία του Περιοδικού Πίνακα: Au, Ar, Cu που αντιστοιχούν στον χρυσό, τον αργυρό και τον μπρούντζο.
”Χημικές ενώσεις” βαμβακιού και μεταξιού, μουσελίνας με μπροκάρ πλέκονται και δημιουργούν υφάσματα στις αποχρώσεις των τριών μεταλλικών στοιχείων, του ροζ και του aqua.
Αέρινα πλεκτά και πολυτελή υφάσματα παίρνουν μία glam αίσθηση, ενώ τα μεταλλικά drape και οι έντονες λάμψεις προσθέτουν μία εντυπωσιακή, βραδινή πινελιά σε μία all day συλλογή.

O Nassos Ntotsikas θα είναι στο Andydote Fashion Fair στον πολυχώρο “Αθηναϊς” τον Σεπτέμβριο του 2017.

You may also like