ΝΙΩΣΕ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Πόσο άνετα νιώθετε με το σώμα σας; Αισθάνεστε τύψεις όταν καταναλώνετε ποίκιλες τροφές ; Ζυγίζεστε συχνά όταν νιώθετε λίγο φουσκωμένοι ή ένα κιλό παραπάνω δε σας αγχώνει καθόλου; Είναι κοινώς αποδεκτό ότι όλα τα τέλεια σώματα που βλέπουμε σε φωτογραφίες η σε διάφορα περιοδικά, εφημερίδες ή online αναζητήσεις πολλές φορές μας βάζουν σε σκέψεις. Πως καταφέρνουν να είναι τόσο αδύνατες και λαμπερές ενώ εμείς νιώθουμε μεγάλη δυσκολία το να καταφέρουμε κάτι τέτοιο; Μα είναι πραγματικά αλήθεια αυτό που βλέπουμε; Ενδεχομένως, ίσως να εισπράττουμε πολύ εύκολα μία αρνητική εικόνα για το δικό μας σώμα. Πολύ πιθανόν,οι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες να έχουν επεξεργαστεί ή να έχουν δημιουργηθεί για τα πρότυπα ενός ιδανικού προφίλ. Όσον αφορά στη δική μας κρίση, συνήθως τρεφόμαστε με κριτική σκέψη προς τον εαυτό μας όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την ιδέα.

Ακόμη και τα μοντέλα ίσως να πιέζονται στον ίδιο βαθμό είτε το πιστεύετε είτε όχι. Σκεφτείτε πως οι επαγγελματίες του χώρου, νιώθουν περισσότερο στρες και από εμάς. Το tinniest is perfection γίνεται ένα βασανιστήριο που δε σταματάει ποτέ.Τι χρειαζόμαστε λοιπόν;

Αντίδοτο ανασφάλειας

Ας βρούμε τον τρόπο να αγαπάμε το σώμα μας όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι. Αποφασίζουμε να εστιάσουμε στο πόσο καλά νιώθουμε με το σώμα μας και πόση ενέργεια νιώθουμε μέσα σ’ αυτό. Ας παρατηρήσουμε κάθε όργανο που υπάρχει και πως όλα αυτά τα όργανα – δουλεύουν τόσο σκληρά, για να νιώθουμε υγιής μέρα και νύχτα. Ξεχάστε για 1 λεπτό πως νιώθετε για την εξωτερική σας εμφάνιση και εντοπίστε πόσο εκπληκτικό είναι αυτό που σας προσφέρει για την καλή υγεία του. Χαλαρώστε και ευχαριστηθείτε κάθε στιγμή μέσα σε αυτό! Το μόνο που πρέπει εσείς να κάνετε είναι να το αγαπάτε και να το προσέχετε ώστε να έχετε την καλύτερη αμοιβή.

Καλή υγεία και γεμάτοι ζωντάνια, είναι αυτά που μετρούν!

Photo credits: pexels.com/@armin-rimoldi

You may also like