Ο “Δικηγόρος με τη Lincoln” οδεύει στη μικρή οθόνη

Αγαπώ τα βιβλία – γνωστό σε όλους το κουτάκι που τσεκάρω! Αγαπώ τα αστυνομικά μυθιστορήματα – check! Μεθάω με τα neo-noir μυθιστορήματα … Σας έχω περιγράψει πώς “καταβρόχθισα” τη σειρά “Kenzie & Gennaro” του Dennis Lehane (βλ. “Gone, Baby, Gone”); Έτσι, μη σας φαίνεται περίεργο όταν βλέπω να παίρνουν ζωή χαρακτήρες με τους οποίους έχω ζήσει την έξαψη της διαλεύκανσης ενός μυστηρίου. Και δεν είμαι η μόνη που θα δει ξανά και ξανά το “The Lincoln Lawyer” του 2011 … Ή που θα ακολουθεί τον Titus Welliver ως Bosch σε κάθε του υπόθεση στη μικρή οθόνη. Επομένως δε μπορώ παρά να ενθουσιαστώ με την είδηση πως ο “Δικηγόρος με τη Lincoln” θα περάσει από tv treatment!

            Όχι, όχι, δε θα μας αφηγηθεί την ίδια ιστορία ο David E. Kelley που συμφώνησε να φέρει στη μικρή οθόνη το Mickey Haller, το λογοτεχνικό “παιδί” του Michael Connelly. Στην πρώτη σαιζόν η σειρά θα ακολουθήσει τα γεγονότα του “The Brass Verdict”, που είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς “Mickey Haller”.

            Τι γίνεται λοιπόν στο “Νόμο των Δρόμων*”;

            Δύο χρόνια μετά από διάφορες ατυχίες και περιπέτειες, ο Mickey Haller επιστρέφει στα δικαστήρια. Ένας σεβαστός συνάδελφός του βρίσκεται δολοφονημένος κι ο Mickey “κληρονομεί” μία πολύκροτη υπόθεση. Ο λόγος για την υπεράσπιση ενός μεγαλοπαραγωγού του Hollywood που κατηγορείται για το φόνο της γυναίκας του και το εραστή της. Φυσικά τα πράγματα δε μπορούν να είναι ποτέ απλά για το Mickey Haller, καθώς ο δολοφόνος του Jerry Vincent φαίνεται να έχει βάλει τώρα στο στόχαστρο το Mickey. Ο μόνος τρόπος είναι ο Δικηγόρος με τη Lincoln να συνεργαστεί με τον εσωστρεφή αστυνομικό Harry Bosch.

            Φυσικά για τη φιλόδοξη παραγωγή, ο Kelley στοχεύει και στο κατάλληλο cast. Ο Manuel Garcia-Rulfo (“The Magnificent Seven”/ “Widows”) ετοιμάζεται ήδη να ενσαρκώσει το Mikey Haller. Πρόσφατα και η Neve Campbell συμφώνησε να υποδυθεί τη Maggie “Mc Fierce” McPherson, την πρώην σύζυγο του Mickey Haller και βοηθό Εισαγγελέα. Έτσι, οι δυο τους αναμένονται να μεταδώσουν τη σχέση ανάμεσα στους πρώην συντρόφους που παρά τις διαφορές τους σε κάθε επίπεδο …Νοιάζονται ο ένας για τον άλλον και μεγαλώνουν από κοινού με αγάπη την κόρη τους, τη Hayley.

            Η σειρά αναμένεται στην streaming πλατφόρμα του Netflix το 2022. Γεγονός που μου δίνει χρόνο να κάνω μία επανάληψη της σειράς Mickey Haller! Michael Connelly, μου έλειψες!

            Πηγή: Deadline

Featured image: Netflix

*Παιδιά, δε βγάζω εγώ τους ελληνικούς τίτλους!

You may also like