O ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΕΝΤΙΟΣ (PERE UBU) ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΙΝΟΥΜΕ KERNEL…

Η Ελληνική  booze εταιρεία premium ποτών Pony and Jigger υπογράφει το best seller του καλοκαιριού, ένα μοναδικό spirit από μαχλάπι, που κουμπώνει με όλες τις καλοκαιρινές μας συνήθειες και τις απογειώνει, ο λόγος για το Kernel!!

Ο Γιάννης Πέτρος Πετρής και ο Βασίλης Ρούσσος κατάφεραν να κλείσουν μέσα σε art deco φιάλες εμπνευσμένες από τα θρυλικά sideshows τις εμπειρίες τους πίσω από τις μπάρες και να δημιουργήσουν ποτά που μιλάνε στην καρδιά του mixologist και στον ουρανίσκο των καταναλωτών. Στο portofolio τους μπαίνουν ποτά που ήταν στο περιθώριο, όπως το triple sec και το λικέρ μήλο και νέες γεύσεις που φρεσκάρουν τις πίνειν συνήθειες και μας βγάζουν από την κλασική ρουτίνα επιλογών.

Kernel το πρώτο spirit από το ευεργετικό μαχλέπι.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το συναρπάστικό Kernel το πρώτο spirit από το ευεργετικό μαχλέπι. Ένα ποτό σύνθετο που μοσχομυρίζει πικραμύγδαλο και μπισκότο και σε δεύτερη ανάγνωση εξελίσσεται σε βανίλια, καρύδα, φουντούκι, αμύγδαλο και μπριός. Το στόμα είναι γεμάτο, ισορροπημένο και εμπλουτίζεται από τις έξτρα νύξεις των εσπεριδοειδών. Σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο από μόνο του σκέτο ή με πάγο. Ωστόσο κάνει γκελ στις τροπικές μείξεις και το πιο ενδιαφέρον γίνεται η νέα after dinner πρόταση ως ιδανικό digestif.

Για περισσότερες ιδέες μιλήσαμε με έξι bartenders, τον Παναγιώτη Ρούκα από το Samano, τον Βασίλη Βασιλείου από το Noema, τον Γιάννη Αργυρό από το Mamalouka, τον Νίκο Κορέντιο από το Pere Ubu, τον Νίκο Πάτσιο από το Sunset και τον Δημήτρη από το Bagatelle. Μέσα από την κουβέντα μάθαμε τι τους αρέσει σε αυτή τη δουλειά… Τι θα κάνουν φέτος το καλοκαίρι, τι θα ήθελαν για το μέλλον… Κι εννοείται ποια είναι η γνώμη τους και η πρόταση τους για το Kernel.

Είτε είστε στην Αθήνα, είτε σε κάποιο δημοφιλή προορισμό όπως είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη ζητήστε να το δοκιμάσετε. Θα το βρείτε σε πολλές μπάρες και σε μεγάλες κάβες όπως είναι OAK, τα CellIer, η Δροσιά και η Άλφα Σίγμα. 

Εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τι πιστεύει ο Νίκος Κορέντιος από το αγαπημένο Pere ubu της Γλυφάδας για το Kernel!

Τι σου αρέσει σε αυτή την δουλειά;

Η επικοινωνία μας με τον κόσμο σε αυτή την δουλειά δεν μας αφήνει να πλήξουμε..Γνωρίζουμε συνεχώς νέα άτομα , μαθαίνουμε τις ιστορίες τους τα προβλήματα τους, ακούμε ενδιαφέροντες απόψεις! Κάπως έτσι απολαμβάνουμε μαζί την χαλαρότητα που μας προσφέρει ένα καλό ποτό και αφήνουμε την μέρα πίσω μας!

Τι θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι;

Λίγες μέρες σε διαφορετικά μέρη! Αυτή είναι η συνταγή μας για φέτος. Λατρεμένο Λιμενι Λακωνίας , Σιμος Ελαφόνησος και το υπόλοιπο αφιερωμένο στην οικογένεια…

Τι ονειρεύεσαι θέλεις για το μέλλον;

Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες.Τα σχέδια μου για το μέλλον περιλαμβάνουν την εστίαση όχι απαραίτητα το μπαρ ομως Θα ήθελα κάτι δικό μου, μικρό, διαχειρίσιμο θα έλεγα..Ελπίζω να μην αφήσω άμεσα την μπάρα μου πάντως!

Ποια είναι η γνώμη σου για το Kernel;

Όσο για το Kernel, το  λικέρ Μαχλεπι, που δημιούργησαν  δύο αγαπημένοι μπάρμαν αυτό που έχω να πω είναι ότι  βάλανε όλη τους την αγάπη και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.. Δυνατό άρωμα , απαλό στον ουρανίσκο , γεύση που σου μένει!

Συνταγή
  • 60 ml gin
  • 30 kernel
  • 20ml φρέσκο lime
  • 3 slice αγγουρι madle
  • Φερσκο Τριμενο πιπέρι
  • 10 ml ginger
  • Shake
  • Double strain

You may also like