Οι MOAN εμφανίζονται στις 45 Μοίρες, από τη Νιόβη Αναζίκου

band photoΟι επόμενες τέσσερις Παρασκευές (εκτός Μ. Παρασκευής) θα γεμίσουν με rock ήχους στο αγαπημένο μουσικό στέκι 45 μοίρες​, στο Γκάζι. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μερικά από τα πιο ενεργά ελληνικά συγκροτήματα στο event “Rock’n’Roll Fever​”, μία σειρά από live από το ευρύτερο φάσμα του rock. Αυτό το εγχείρημα σκοπό έχει να προσφέρει τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες στο ύφος που διατηρεί το αγαπημένο στέκι. Σχήματα από το χώρο του rock’n’roll, του punk rock, του surf rock και άλλων rock επεκτάσεων.

Σήμερα ξεκινούν τις εμφανίσεις, οι χαρισματικοί MOAN που δικαίως- όπως φαίνεται από την μέχρι τώρα πορεία τους- απασχολούν κοινό και κριτικούς. Με αφορμή την εμφάνιση τους, μιλήσαμε μαζί τους,  δηλώνοντας  ότι αυτή την περίοδο ότι βρίσκονται σε μία “τρελή καλλιτεχνική φάση” και ότι γι αυτούς η μουσική είναι πανάκεια.

Νιόβη Αναζίκου: Πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με το πως ξεκινήσατε και την πορεία σας μέχρι τώρα…
MOAN: Η απόφαση για τη δημιουργία των MOAN προέκυψε από την κοινή μας επιθυμία να φτιάξουμε μία μπάντα που να μην απευθύνεται σε συγκεκριμένες μερίδες ακροατών, αλλά σε κορίτσια και αγόρια που αγαπούν τον έρωτα και φοβούνται το θάνατο. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε συγκροτήσει ένα πλήρωμα που συμμερίζεται τον πόθο μας για ποπ και μαζί τους έχουμε κάνει μια σειρά από live εμφανίσεις.

Νιόβη Αναζίκου: Συμμετέχετε στο event “Rock’n’Roll Fever”, πείτε μας γι αυτή την συνεργασία;
MOAN: Η πρόταση για συμμετοχή μας έγινε από την Trailblazer Records, μια εταιρεία με πολύ ενεργή παρουσία στις διάφορες πτυχές τις μουσικής σκηνής της Αθήνας. Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε και όλα κυλούν άψογα.

Νιόβη Αναζίκου: Τι μουσική παίζετε και τι θέλετε να μεταδώσετε στο κοινό;
MOAN: Αυτό που παίζουμε το ονομάζουμε Outlaw Surf, ενώ δεν απευθύνεται μόνο σε παρανόμους και σερφάδες. Μέσα από τη μουσική μας θέλουμε να μεταδώσουμε σε ένα ευρύ κοινό τα πορίσματα των ερευνών μας πάνω σε αυτό που οι αγγλοσάξονες εννοούν όταν λένε “loving”.

poster smallΝιόβη Αναζίκου: Ασχολείστε με κάτι άλλο εκτός από τους MOAN;
MOAN: Οι 24 ώρες της μέρας δεν αρκούν καλά – καλά για να τρέχεις αποτελεσματικά μια μπάντα, οπότε αναγκαστικά έχουμε αφήσει πίσω σχολές, δουλειές, στρατούς και γυμναστήρια. Περιοριζόμαστε όμως στα βασικά: μαγείρεμα, μπάνιο, ύπνο (τα δύο τελευταία ενίοτε).

Νιόβη Αναζίκου:  Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας ως συγκρότημα, 10 χρόνια αργότερα;
MOAN: Την περίοδο που διανύουμε μεγάλες μπάντες είθισται να τρέχουνε στα Glastonburry και στα Reading festival, κάνουν Ευρωπαϊκά και Βορειοαμερικάνικα tour, live στα στούντιο του KEXP, υπογράφουν σε Major Labels, κυκλοφορούν ένα ­δύο δίσκους τον χρόνο και αφιερώνουν τραγούδια στις μαμάδες τους από μεγάλα stages. Δεν ξέρουμε τι παραπάνω θα συμβαίνει σε 10 χρόνια…

Νιόβη Αναζίκου: Τι θα μας παρουσιάσετε σήμερα το βράδυ, στις 45 Μοίρες;
MOAN: Όλα τα τραγούδια που δουλεύουμε τον τελευταίο χρόνο και κάποια επιπλέον…

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας μπάντες με ελεύθερη είσοδο, στην σκηνή του χειμερινού 45 Μοίρες στο ισόγειο, από τις 22:00 το βράδυ και μετά (οι πόρτες του bar ανοίγουν από τις 21:00).

Το πρόγραμμα των συναυλιών είναι το εξής:

  • 27.03.15 ­ MOAN
  • 03.04.15 ­ t.b.a.
  • 17.04.15 ­ Xenofon Razis Full Band
  • 24.04.15 ­ Mr. Highway (4­years anniversary)

Μετά τις εμφανίσεις το party συνεχίζεται με DJ set, στο ίδιο μουσικό ύφος των σχημάτων, βραδιές με καταπληκτικές rock live εμφανίσεις, απίθανα coctails σε ρυθμούς rock’n’roll.

Rock Bar 45 Μοίρες ​(Βουτάδων / Ιάκχου 18, Γκάζι)
Κρατήσεις: 210 3472729 / 6944445776
Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ

Event page: www.facebook.com/events/1392244657759452
MOAN: https: //www.facebook.com/moanthepage?fref=ts
Διοργάνωση: Trailblazer Records

Διαβάστε  εδώ περισσότερα για τη Νιόβη Αναζίκου

You may also like