Our Netflix pick: Hotel Transylvania

Χριστός Ανέστη, φίλες και φίλοι του TheK-Magazine, με τις ευχές μου το Άγιο Φως να μας ευλογεί! Και σύντομα να μπορούμε ξανά να επιστρέψουμε στη ζωή όπως την ξέραμε – χωρίς φόβο και περιορισμούς!

               Βράδυ Πασχαλινό Κυριακής και όλη η οικογένεια έχει μαζευτεί μετά το οικογενειακό τραπέζι κι είναι ιδανική ευκαιρία να περάσει χρόνο ο ένας με τον άλλον. Αυτό μπορεί να γίνει και με μία καλή ταινία στο σπίτι… Και γι’ απόψε σας έχουμε μία πρόταση που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι! Αλήθεια, εσείς πού φαντάζεστε τις τέλειες διακοπές; Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας… η Transylvania;

               Με σκοπό να προσφέρει στα τέρατα ένα μέρος αναψυχής ασφαλές από την απειλή των ανθρώπων, αλλά και για να προστατεύσει τη μοναχοκόρη του τη Mavis, ο Κόμης Δράκουλας κατασκευάζει ένα “Ξενοδοχείο για Τέρατα“. Εξοπλισμένο με όλες τις ανέσεις που θέλει κάθε Τέρας στις διακοπές του, το Ξενοδοχείο είναι ο κορυφαίος προορισμός για τα Τέρατα. Στα 118α γενέθλια της Mavis όμως, ένας ταξιδιώτης, ο Johnny, θα βρεθεί κατά τύχη στο Ξενοδοχείο. Κι ο Drac πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε η παρουσία ενός ανθρώπου να μείνει απαρατήρητη. Πώς όμως, μπορεί να γίνει αυτό όταν ο Johnny κι η Mavis παθαίνουν… Zing;

               Η ταινία “Ξενοδοχείο Για Τέρατα” είναι μία πρωτότυπη ιδέα των Todd Durham και Dan και Kevin Hageman. Έδωσαν τη σκυτάλη του σεναρίου στους Peter Baynham και Robert Smigel. Η σκηνοθεσία είναι του Genndy Tartakovsky.

Γιατί την επέλεξα…

               Δε σας κρύβω πως όταν πρόκειται για animation είμαι πολύ επιφυλακτική όταν η ταινία δε φέρει τη σφραγίδα της Disney ή της Pixar. Θα παραδεχτώ όμως πως αποδείχθηκα απλά προκατειλημμένη, καθώς το “Hotel Transylvania” είναι μία παραπάνω από αξιοπρεπής παραγωγή κινουμένων σχεδίων. Τι της λείπει; Χιούμορ έχει, εντυπωσιακή animation technique έχει, ενδιαφέρουσα ιστορία έχει… Δε νομίζω πως έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τον κολοσσό των κινουμένων σχεδίων. Οι πρωταγωνιστές ταινιών τρόμου που σήκωναν της τρίχα του θεατή όπως ο Λυκάνθρωπος, το Τέρας του Frankenstein και βεβαίως ο Κόμης Δράκουλας αποκτούν μία κωμική πλευρά δίνοντας στην ταινία ένα καυστικό χιούμορ σατιρίζοντας τα διάσημα Τέρατα της λογοτεχνίας και του σινεμά – κι όχι μόνο! – ακόμη κι αν κάποια αστεία ίσως παιδέψουν κάπως τα μικρά μας για να τα καταλάβουν. Παρ’ όλα αυτά δεν τα εμποδίζει να απολαύσουν την ταινία και να γελάσουν στη διάρκειά της.

Επίσης, η προστατευτικότητα του Drac κι η αγάπη του για την κόρη του προσφέρει ένα τρυφερό συναίσθημα στο θεατή, αποδεικνύοντας πως κι ο Κόμης Δράκουλας μπορεί να γίνει ένας υπέροχος μπαμπάς!

The cast

               Στο τελικό αποτέλεσμα, εννοείται πως είναι καταλυτικό και το voice casting για την κατάλληλη φωνή πίσω από κάθε χαρακτήρα. Κι αν κι απήλαυσα τον Kevin James ως Frankenstein και τη Fran Drescher ως τη γυναίκα του (αξέχαστη εκείνη η ένρινη φωνή της τηλεοπτικής “Nanny”!), ο Adam Sadler με τη φωνή του δίνει ζωή στο διασημότερο Τέρας. Θα έλεγε κανείς πως ακόμη κι η animatedμορφή του Πρίγκιπα του Σκότους μοιάζει λίγο στο δημοφιλή κωμικό – ίσως επειδή ο Sadler ανταποκρίνεται τόσο ταιριαστά στις απαιτήσεις του τρομακτικού του alter ego!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όπως κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι – bleh, bleh-bleh!

               Με τις φωνές των: Adam Sadler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi, David Spade, CeeLo Green, Fran Drescher, Molly Shannonκ.α.

               Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούμε τις φωνές των: Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Άγγελου Λιάγκου, Στεφανίας Φιλιάδη, ΓίωργουΠετρόχειλου, Ηλία Ζερβού, Θανάση Κουρλαμπά, Φώτη Πετρίδη, Ντορίνας Θεοχαρίδου, Χρύσας Διαμαντοπούλου κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like