Our Sunday Movie Pic(k): Shang-Chi & The Legend Of The Ten Rings

               Καλοκαιρινό βραδάκι Κυριακής έφτασε και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε επιστρέψει στην καθημερινότητα … Ή ξεκινάμε να πείθουμε τον εαυτό μας να το κάνει! Η κυριακάτικη ταινία, όμως, ακόμη και τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού, είναι συνήθεια αγαπημένη. Πόσο μάλλον όταν το μπαλκονάκι, η βεράντα ή ο κήπος μπορούν να μεταμορφωθούν στο προσωπικό μας θερινό σινεμά! Καλή διάθεση να υπάρχει! Η περίοδος “σηκώνει” περιπέτεια κι επειδή είχα καιρό να μιλήσω για το αγαπημένο μου franchise… ε, επιβάλλεται!

               Ο Shaun (Simu Liu) εργάζεται ως παρκαδόρος μαζί με την καλύτερή του φίλη την Katy (Awkwafina). Στο δρόμο για τη δουλειά, όμως, θα τους επιτεθεί μία συμμορία με στόχο το μενταγιόν του Shaun, όπου ο Shaun θα επιδείξει εξαιρετικές πολεμικές τεχνικές. Το περιστατικό αυτό θα τους οδηγήσει στην Κίνα, όπου η Katy θα μάθει πως το πραγματικό όνομα του Shaun είναι Shang-Chi κι είναι ο γιος του Wenwu (Tony Leung), αρχηγού της διαβόητης εγκληματικής οργάνωσης τα Δέκα Δαχτυλίδια. Αν κι ο Shang-Chi εγκατέλειψε την οργάνωση για να ζήσει μία φυσιολογική ζωή, το παρελθόν του τον συναντά με φόρα, ενώ μία απειλή από μία άλλη διάσταση θα τον οδηγήσει στο πεπρωμένο του…

               Η ταινία βασίζεται στις ιστορίες του ήρωα της Marvel Comics με τους Devin Callaham και Destin Daniel Cretton να υπογράφουν το σενάριο. Όπως και με το “Just Mercy”, ο Cretton αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της ταινίας.

               Οι ταινίες πολεμικών τεχνών παίρνουν άλλη χάρη…!

               Ας είμαστε ειλικρινείς: οι περισσότεροι από εμάς σκεφτήκαμε πως μετά το “Avengers: Endgame”… το χάος! Παρ’ όλα αυτά ο Kevin Feige (aka το μεγάλο αφεντικό παραγωγής του MCU) φαίνεται πως έχει πάντα κρυμμένους άσους στο μανίκι του. Στην ταινία παρακολουθούμε ένα ελκυστικό origin story για έναν από τους ίσως λιγότερο γνωστούς ήρωες της Marvel… Κι όχι απλά τον κάνει διάσημο, αλλά και δημοφιλή.

 Μπορεί η ραχοκοκαλιά της ταινίας να είναι η καταιγιστική δράση η οποία συνοδεύεται από υπέροχες χορογραφίες στις hand-to-hand μονομαχίες (Daredevil, τους δίδαξες καλά!)… Αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει για την ασιατική κουλτούρα ό,τι πέτυχε ο “Black Panther” το 2018 με τις αφρικανικές παραδόσεις.

Και βεβαίως ας μην ξεχνάμε το cast που επιλέχθηκε βάζοντας φρένο στις “κατηγορίες” ενάντια στη Marvel για whitewashing… Με τον Simu Liu να κλέβει τις εντυπώσεις στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο έπειτα από μία επιτυχημένη πορεία στην τηλεόραση. Αποτέλεσμα; Μία νέα συνταγή από τη Marvel που αποδεικνύει πως δεν έχασε το touch. Αν υπήρχε λίγη από αυτή τη γεύση και στους “Eternals”, η Phase Four θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο promising ακόμη και πριν τις ταινίες του Spider-Man και του Doctor Strange.

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! Α, δεν πιστεύω να είστε από αυτούς που νομίζουν πως η ταινία τελειώνει με τα πρώτα credits… Ναι, ξέρετε τι θέλω να πω!

               Πρωταγωνιστούν:Simu Liu, Awkwafina, Tony Leung, Meng’er Zhang, Fala  Chen, Michelle Yeoh, Ben Kingsley, κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like