Our Sunday Netflix pick: «How To Train Your Dragon»

Χριστός Ανέστη, φίλοι μου! Το φετινό Πάσχα το ζήσαμε όλοι οπωσδήποτε διαφορετικά. Ίσως να μην καταφέραμε να λάβουμε το Άγιο Φως ή να μοιραστούμε το παραδοσιακό γεύμα με τους αγαπημένους μας, όμως η αλήθεια είναι πως η Ανάσταση πηγάζει από μέσα μας. Ανάσταση σημαίνει Ελπίδα κι είναι το μεγαλύτερο όπλο μας ενάντια σε όσα ζούμε. Η ελπίδα για το καλύτερο αύριο θα μπορούσε να είναι κι ένα από τα θέματα της αποψινής μας πρότασης, την οποία μπορούν να απολαύσουν εξίσου τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά (*καθρεφτίζομαι*).

               Το Berk είναι ένα νησάκι κατοικημένο από Vikings. Θα το έλεγε κανείς κι ειδυλλιακό αν δε δεχόταν συχνά επιθέσεις από… δράκους! Μία τέτοια βραδιά (όπως πολλές άλλες, θα τολμούσαμε να πούμε) ο Hiccup (Jay Baruchel), γιος του αρχηγού του Berk, του Stoik (Gerard Butler),προσπαθεί να αποδείξει κι εκείνος την αξία του και με μία από τις εφευρέσεις του καταφέρνει να χτυπήσει έναν δράκο. Αναζητώντας το θήραμά του, ο Hiccupανακαλύπτει πως όχι μόνο τραυμάτισε το δράκο, αλλά πως αυτός είναι μία Οργή της Νύχτας, ένα είδος δράκου που κανείς δεν έχει δει – κι όπως λέει κι ο Gobber (Craig Ferguson), αν κάποιος το έχει δει, δεν έζησε για να πει την ιστορία. Ωστόσο, ο Hiccupδεν τολμά να σκοτώσει τελικά το δράκο, αλλά κι εκείνος δε θα δώσει τη χαριστική βολή φωτιάς εναντίον του Hiccup. Λίγο λίγο ο Hiccup κι ο Toothless (“Φαφούτης” στην ελληνική μεταγλώττιση) θα αναπτύξουν μία παράταιρη σχέση, καθώς ο Hiccupμαθαίνει πως οι δράκοι δεν είναι τελικά τα αιμοδιψή θηρία που οι κάτοικοι του Berkνομίζουν πως είναι.

               Η ταινία “Πώς Να Εκπαιδεύσετε Το Δράκο Σας” βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βρετανίδας συγγραφέως Cressida Cowell, με το σενάριο της ταινίας να έχουν αναλάβει οι William Davies, Dean De Bois και Chris Sanders, ενώ οι δύο τελευταίοι κάθονται αι στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

               Εκτός από το εμφανώς άριστο αποτέλεσμα του 3D animation, αυτό που θα κερδίσει το κοινό από τα πρώτα κιόλας λεπτά, είναι η ιστορία. Οι δημιουργοί δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στα γεγονότα που εκτυλίσσονται, τους χαρακτήρες, αλλά κι όλα όσα αποκομίζει το κοινό στο τέλος της ταινίας. Πρόκειται για μία μοναδική ιστορία φιλίας, επιμονής και θάρρους από την οποία δε λείπουν κι οι πιο δραματικές νότες. Η δυναμική που αποκτούν ο Hiccup κι ο Toothless είναι τόσο ισχυρή που αυτή την ενέργειά της θα τη βλέπαμε και στους υπόλοιπους χαρακτήρες, αν αυτοί δεν ήταν κινούμενα σχέδια. Το βασικό, όμως, είναι πως αγγίζει το κοινό που θα χαρίσει στο “Πώς Να Εκπαιδεύσετε Το Δράκο Σας” κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα γνήσιας απόλαυσης. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η ταινία έφτασε ως τις υποψηφιότητες για το Oscar Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Μία εμπειρία που ισορροπεί επιδέξια το χιούμορ, η δράση αλλά και η συγκίνηση και που συνεχίζεται με το “How To Train Your Dragon 2” και το “How To Train Your Dragon: The Hidden World”.

               Επειδή μίλησα πιο πριν για ελπίδα… αν ο Hiccup έχει την ελπίδα πως κάποτε οι άνθρωποι κι οι δράκοι θα μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά, έτσι κι εμείς δεν πρέπει να χάσουμε ούτε στιγμή την ελπίδα μας για το καλύτερο που θα έρθει σύντομα!

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι! (Επίσης θέλω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ έναν Φαφούτη!!!

               Με τις φωνές των: Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera, Craig Ferguson, Joan Hill, Christopher Mintz – Plasse, T. J. Miller, Kristen Wiig κ.α.

               Φυσικά υπάρχει στην πλατφόρμα και η δυνατότητα ελληνικής μεταγλώττισης, όπου τις φωνές τους δίνουν οι: Βαγγέλης Ευαγγέλου (Ψάρης – Hiccup), Νίκος Παπαδόπουλος (Στωικός – Stoik), Ηρώ Μπέζου (Astrid), Χάρης Γρηγορόπουλος (Σκόρδος – Gobber)κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like