Our Sunday Pic(k): The Rings Of Power

Βράδυ χουχουλιάρικης Κυριακής έφτασε και μας περιμένουν η αγαπημένη μας γωνίτσα στο σαλόνι κι η συνήθεια που έγινε λατρεία! Για απόψε η πρότασή μας είναι στους αθεράπευτους binge watcher sσε μία επική περιπέτεια που οι φίλοι του “The Lords Of The Rings” franchiseπεριμέναμε εδώ και πολύ καιρό!

               Πολύ πριν τα γεγονότα του “Hobbit” και του “Άρχοντα” (μόνο μερικές χιλιετίες, mind you!) ο Morgoth έχει ηττηθεί, ο στρατηγός του Sauron έχει εξαφανιστεί και το κακό φαίνεται να έχει χαθεί από τη Γη. Όμως η Galadriel, τότε αξιωματικός των Ξωτικών, είναι πεπεισμένο πως το Κακό εξακολουθεί να παραμονεύει και πως περιμένει την κατάλληλη στιγμή να σκορπίσει το σκοτάδι και την οδύνη ξανά. Έτσι ηGaladrielαποφασίζει να βρει τις απαντήσεις ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα παρακούσει άμεσες διαταγές. Την ίδια στιγμή, η Nori Brandyfoot ακολουθεί το καραβάνι των Harfoot όμως στην πραγματικότητα αναζητά την περιπέτεια – και να είστε σίγουρη πως η περιπέτεια θα τη συναντήσει!

               Η σειρά “Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης” είναι μία φιλόδοξη παραγωγή των Amazon Studios σε συνεργασία με τη New Line Cinema (που μας χάρισε τις τριλογίες του “Hobbit” και του “Άρχοντα”) και βεβαίως με τη συμβολή του ιδρύματος Tolkien που στόχο έχει τη διαφύλαξη του έργου του J. R. R. Tolkien. Τα γεγονότα τοποθετούνται χρονικά στη Δεύτερη Εποχή και η πλοκή εμπνέεται από το βιβλίο του Tolkien “The Silmarillion” που είναι στην ουσία η μυθολογία της Μέσης Γης απ’ αρχής γεννήσεώς της.

               Αναζητήστε τη Δύναμη!

                Θα είμαι ειλικρινής. Στην αρχή η πλοκή δεν προχωρούσε όσο γρήγορα θα ήθελα, με αποτέλεσμα ενίοτε να λέω “ναι, ΟΚ, ο Sauron που είναι να ξεκινήσει λίγο ο χαμούλης;”. Ευτυχώς, όμως, θυμήθηκα γρήγορα πως πρώτον, πρόκειται για σειρά οπότε η πλοκή θα χτιστεί με το ρυθμό που πρέπει για να εξηγήσει όσα πρέπει να εξηγηθούν προτού μας βάλει στο ζουμί (σε αντίθεση με τις ταινίες που ο χρόνος ήταν εκ των πραγμάτων περιορισμένος). Και δεύτερον, με δεδομένο πως στην ουσία οι παραγωγοί πήραν ένα κομμάτι από το “Silmarillion” ώστε να μας οδηγήσουν στο πώς δημιουργήθηκαν τα Δαχτυλίδια της Δύναμης εξαρχής είναι λογικό να παρακολουθήσουμε κι ένα μέρος μυθολογίας.

               Ωστόσο, κανένα επεισόδιο δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα “ξαδερφάκια” της μεγάλης οθόνης. Από την εντυπωσιακή φωτογραφία για τα δάση και τα ξέφωτα της Μέσης Γης, τη θρυλική Númenor και το Lindon, την πρωτεύουσα του βασιλείου των Ξωτικών μέχρι το αψεγάδιαστο μακιγιάζ και costume design και φυσικά τα εφέ, τα “δαχτυλίδια της Δύναμης” έρχονται να συμπληρώσουν ιδανικά τον κόσμο της Μέσης Γης.

 Και βεβαίως οι παραγωγοί δεν “τσιγκουνεύτηκαν” στιγμές και σκηνές που θα κρατήσουν το θεατή μέχρι τέλους: στο κάτω κάτω και μόνο να μάθουμε τι έκανε η Galadriel προτού ο Frodoτης προσφέρει αθώα το Δαχτυλίδι είναι κίνητρο από μόνο του!

Κερασάκι στην τούρτα ένα νέο καστ που δίνει ζωή τόσο σε αγαπημένους χαρακτήρες στη νεότερη εκδοχή τους, όπως ο Elrond κι η Galadriel, όσο και σε νέες προσωπικότητες που θα παίξουν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο στα γεγονότα της Δεύτερης Εποχής στη Μέση Γη. (Note: kudosσε όποιον διάλεξε τη Morfydd Clark για το ρόλο της Galadriel! Ένα close up στο βλέμμα της κι αμέσως έρχεται η Cate Blanchett στο μυαλό!)

               Κι ενώ είμαι ήδη hooked για τη δεύτερη σαιζόν, ένα πράγμα θα ρωτήσω μόνο γιατί θα σκάσω: πείτε μου ρε παιδιά ποιος είναι ο Ξένος! (Απαντήσει μόνο σε inbox για αποφυγή spoilers!)

               Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση και να απολαύσετε τη σειρά όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

               Πρωταγωνιστούν:Morfydd Clark, Robert Aramayo, Markella Kavanagh, Ismael Cruz Córdova, Nazanin Boniadi, Daniel Weyman, Benjamin Walker, Charlie Vickers, Cynthia Addai-Robinson, Lenny Henry κ.

               Photo credits: IMDb

You may also like