ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ!

Μήπως είστε σε μία περίοδο που ο οργανισμός σας υπολειτουργε… Νιώθετε συνεχώς πρηξίματα ή κάποιο βάρος στην περιοχή της κοιλιάς σας… Μήπως τελευταία έχετε βγει εκτός προγράμματος και έχετε χάσει την διατροφική σας ισορροπία; Είναι σαφώς ο κατάλληλος καιρός να οργανώσετε ξανά το πρόγραμμα σας. Έτσι θα βελτιώσετε την ικανότητα του οργανισμού να απομακρύνει τις τοξίνες, με αποτέλεσμα να βελτιώσει και την διάθεση σας. Μήπως γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η υγεία του εντέρου; Η αποτοξίνωση  – παρόλο που το σώμα έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει και να αποβάλλει επικίνδυνες τοξίνες, μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να βοηθήσουμε την διαδικασία, προσθέτοντας στη διατροφή μας συγκεκριμένες τροφές και θρεπτικές ουσίες. Ας δούμε γιατί πρέπει να αρχίσουμε!

Πόσο απαραίτητη είναι η καλή λειτουργία του εντέρου

Για να έχουμε ένα υγιές και λειτουργικό έντερο, με στόχο επίσης, τη συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του ήπατος, χρειάζεται να διατηρούμε κάποιες βασικές στρατηγικές αποτοξίνωσης. Αρχικά, πρέπει να εντάξουμε την τήρηση μιας διατροφής αποτοξίνωσης μία με δύο φορές τον χρόνο. Δεύτερον, να καθιερώσουμε την καθημερινή λήψη τροφών και βοτάνων που έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες. Ακόμα κι αν το ήπαρ λειτουργεί άψογα και αποβάλλει τις εξουδετερωμένες τοξίνες από το έντερο, αλλά το παχύ έντερο δεν λειτουργεί σωστά, οι τοξίνες συσσωρεύονται τοπικά και προκαλούν βλάβη. Έτσι, πριν εστιάσετε με το ήπαρ, ξεκινήστε να απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα ώστε να πετύχετε την καλή λειτουργία του εντέρου. Όταν φθάσετε σε αυτό το σημείο, τότε μπορείτε να διορθώσετε τα «φίλτρα» του συστήματός σας, που είναι το ήπαρ, το λεμφικό σύστημα και τα νεφρά.

Αλλάξτε ρουτίνα στη διατροφή σας

Ηαλλαγή στη διατροφή σας είναι αναγκαία! Σήμερα πολλοί άνθρωποι λόγω της αυξημένης ταχύτητας περιορίζονται σε φτωχό διατροφικό πρόγραμμα, αφαιρώντας τις περισσότερες φορές τα φρούτα, τα λαχανικά, τις φυτικές ίνες και το νερό. Αυτό προκαλεί δυσκοιλιότητα. Η βελτίωση της διατροφής αδιαμφησβήτητα, λύνει το πρόβλημα τις περισσότερες φορές.

Οι ίνες είναι μαγικές

Προσπαθήστε να γεμίζετε τουλάχιστον το μισό πιάτο με σαλάτες, είτε είναι μαγειρεμένες είτε είναι ωμές. Επίσης, καταναλώνετε περισσότερες ίνες τρώγοντας τη φλούδα των φρούτων… Ωστόσο, αν τα φρέσκα προϊόντα δεν είναι βιολογικά, καλύτερα να την αφαιρείτε.

Περισσότερη ενυδάτωση

Ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι σήμερα έχουν δυσκοιλιότητα είναι η αφυδάτωση. Αν αλλάξετε την καθημερινή ρουτίνα σας και να πίνετε πολύ νερό, τότε το έντερο θα αρχίσει να λειτουργεί φυσιολογικά. Έτσι, απομακρύνει και τις βλαβερές τοξίνες και διατηρεί το σώμα ενυδατωμένο. Επίσης, οι μη επεξεργασμένες τροφές, όπως τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά και κυρίως οι σπόροι που περιέχουν, έχουν μεγάλη ικανότητα να αιχμαλωτίζουν τις τοξίνες. Σπόροι όπως αυτοί του τσία και του λιναριού κάνουν θαύματα, επιφέροντας φυσιολογική κένωση του εντέρου και καθαρίζοντάς το.

Πηγή: “Anticancer: Η προληπτική δύναμη των τροφών – Οδηγός διατροφής για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου”. Από την Χριστίνα Οικονομίδου – Πιερίδου, Κλινική διατροφολόγος, διατροφολόγος, M.Sc. Nutritional Medicine, Εκδόσεις Διόπτρα

Photo credits: unsplash.com/@ellaolsson

You may also like