ΥΛΙΚΑ:
 πράσινα κολοκυθάκια
 Linguine ζυμαρικά
 γαρίδες
 καλαμάρι
 κουκουνάρι
 βασιλικός
 φύλλα μαϊντανού
 έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 παρμεζάνα
 σκελίδα σκόρδο
 λεμόνι
 μαύρο πιπέρι και αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
 Κολοκυθάκια : Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μακριές και λεπτές λωρίδες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι στο νεροχύτη και ανακατέψτε με αλάτι. Αφήνετε να στραγγίξουν πολύ καλά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά και στεγνώνετε με το χαρτί. Τα βάζετε στην άκρη…
 Καλαμάρια: Κόψτε το καλαμάρι σε πολύ λεπτές ροδέλες. Ζεσταίνετε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τις ροδέλες και τα πλοκάμια για περίπου 5 λεπτά. Πασπαλίζετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι .
Καλαμάρια: Κόψτε το καλαμάρι σε πολύ λεπτές ροδέλες. Ζεσταίνετε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τις ροδέλες και τα πλοκάμια για περίπου 5 λεπτά. Πασπαλίζετε με αλάτι και μαύρο πιπέρι .
Θαλασσινά: Πασπαλίστε τις γαρίδες με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, βράστε τις για 2 λεπτά, ρίξτε αλάτι της θάλασσας και βάλτε τις σε ένα μπολ στην άκρη.
Πέστο : “Χτυπάτε” το κουκουνάρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε το βασιλικό, το μαϊντανό και την παρμεζάνα μεχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα. Στη συνέχεια, σταδιακά ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι .
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας… όταν είναι έτοιμα ανακατέψτε τα με το πέστο και τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τις γαρίδες, τα καλαμάρια (ροδέλες και πλοκάμια) κι ανακατέψτε . Δοκιμάστε κι αναλόγως ρίχνετε τα καρυκεύματα.Το βάζετε στο πιάτο, πασπαλίζετε με ψημένα κουκουνάρια και γαρνίρετε με μερικά μικροσκοπικά φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα .
Καλή σας όρεξη…
Πηγή: εδώ
