Pasta με κολοκύθα και bacon

               Τώρα που έφτασε και το σαββατοκύριακο, θέλουμε και το γεύμα μας να ανταποκρίνεται στη χαλάρωση με την οποία .το διήμερο συνδέεται στο μυαλό μας. Και τι καλύτερο από ένα γευστικό και cozy γεύμα με ζυμαρικά και υλικά της εποχής; Σε αυτήν την συνταγή που βρήκαμε στο Delish, πρωταγωνίστρια είναι η γλυκιά και μυρωδάτη κολοκύθα. Μην την σκαλίσετε για Halloween decoration! Καθαρίστε την καλά από τους σπόρους και ετοιμάστε την για ένα γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Τι θα χρειαστούμε για 4-6 μερίδες;

  • Μία κολοκύθα βάρους περίπου 500 gr, κομμένη σε κύβους
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • Αλατοπίπερο
  • Μία συσκευασία fettuccini ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 4 φέτες bacon σε μικρά κομματάκια
  • 6 φύλλα φασκόμηλου ή τέσσερις κουταλιές του γλυκού αποξηραμένο και τριμμένο
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο (ή μία σκελίδα, αν η μυρωδιά στο φαγητό ενοχλεί)
  • 1/3 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2/3 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 250gr τυρί προβολόνε ή gouda

     Προετοιμασία:         

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C.Σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνουμε τους κύβους της κολοκύθας και τους ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Φροντίζουμε το λάδι να πάει σε όλους του κύβους κι αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο φούρνο το πολύ για μισή ώρα, έως ότου μαλακώσει η κολοκύθα μας.
  2. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώνουμε κρατώντας στην άκρη μισό φλυτζάνι από το νερό και ξαναρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
  3. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το bacon σε μέτρια φωτιά μέχρι αυτό να γίνει τραγανό. “Στεγνώνουμε” το baconσε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτες ώστε να απομακρύνουμε το επιπλέον λίπος, το οποίο, όμως, θα κρατήσουμε στο τηγάνι. Αν έχουμε φρέσκα φύλλα φασκόμηλου, τα τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό από κάθε πλευρά στο τηγάνι όπου ετοιμάσαμε το bacon και όταν τελειώσουμε το κρατάμε στην άκρη και καθαρίζουμε το τηγάνι μας. Αν έχουμε αποξηραμένο και τριμμένο φασκόμηλο, το κρατάμε για το γαρνίρισμα.
  4. Στο τηγάνι ρίχνουμε την Τρίτη κουταλιά του ελαιόλαδου και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό το σκόρδο. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε μέχρι να ξεκινήσει να “δένει” η σάλτσα. Όταν γίνει αυτό ρίχνουμε την παρμεζάνα και τα ζυμαρικά μας, ενώ ένα λεπτό μετά προσθέτουμε και το προβολόνε/gouda μέχρι να λιώσει το τυρί και τα ζυμαρικά έχουν δεθεί με τη σάλτσα. Ρίχνουμε την κολοκύθα και το baconκι ανακατεύουμε τα υλικά κι αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το φασκόμηλο και την παρμεζάνα.

Yum! Καλήόρεξη!

               Πηγή: Delish

Featured image: @frostingnfettuccine

You may also like