ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ… ΓΙΑ ΤΟ DAY OFF;

Έχεις ήδη ενσωματώσει στην καθημερινότητά σου ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής – νομίζω πως είναι ευνόητο το καλό που κάνεις στο σώμα σου. Για να επιτύχει όμως το ιδανικό αποτέλεσμα και για να το διατηρήσεις, η σωστή ρουτίνα απαιτεί και μέρες όπου επιτρέπεις στο σώμα να ανακάμψει. Αυτό όμως, σαφώς και δε γίνεται κάνοντας ανελέητο binge watching, εκεί θα είναι η Eleven κι η παρέα της, θα σε περιμένουν, μην αγχώνεσαι! Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε τις καλύτερες προτάσεις για να παραμένει το σώμα δραστήριο ενώ το ξεκουράζεις από τις ασκήσεις αντίστασης κι ενδυνάμωσης!

               Yoga

               Με τη yoga, οι μύες κάνουν διατάσεις κι ενδυναμώνονται, αυξάνοντας την αντοχή αλλά και το εύρος κινήσεων του σώματος. Ταυτόχρονα, η yoga μειώνει τον πόνο στους μύες, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη προπόνησή μας.

               Περπάτημα

               Ένας καλός περίπατος μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και φυσικά δε χρειάζεται καν εξοπλισμό. Στη διάρκεια της βάδισης, ενεργοποιείται όλο το σώμα, με έναν ήπιο ρυθμό επιτρέποντας στους μύες να παραμείνουν δραστήριοι χωρίς ωστόσο να ζορίζονται.

               Χορός

               Δε χρειάζεται να εγγραφείς σε τμήμα χορού για να διατηρήσεις δραστήριο το κορμί. Επίλεξε μερικά up lifting τραγούδια, δημιούργησε μία playlist κι απλά… dance it off! Με το χορό, το σώμα κινείται με ποικίλους τρόπου, αλλά το κυριότερο; Το διασκεδάζουμε!

               Ασκήσεις αναπνοών

               Μία σειρά ασκήσεων αναπνοών καταπραΰνει το νευρικό σύστημα κι επιτρέπει στο σώμα να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης.

               Κολύμβηση

               Ειδικά για όσους έχουν στη ρουτίνα τους ένα έντονο πρόγραμμα εκγύμνασης όπως το HIIT, η κολύμβηση είναι ιδανική για τις μέρες που δίνουμε στο σώμα ρεπό. Οι κινήσεις κατά την κολύμβηση ανακουφίζουν μύες κι αρθρώσεις ενώ παράλληλα γίνονται διατάσεις σε όλο το σώμα.

               Pilates

               Καθώς οι ασκήσεις του pilates είναι κάπως πιο έντονες από εκείνες τις yoga, καλό είναι να προτιμούμε setsήπιας έντασης ώστε κατά την μέρα αποκατάστασης να επιτρέπουμε στο σώμα να κάνει ακριβώς αυτό.

               Διατάσεις

               Οι κλασσικές διατάσεις αυξάνουν την ευλυγισία και το εύρος κίνησης του σώματος, μειώνοντας έτσι το ρίσκο τραυματισμών στη διάρκεια της τακτικής μας προπόνησης.

               Πηγή: Bustle

Featured image: pexels.com/@olly/

You may also like