ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Και σε ποιον δεν έχει τύχει να γυρίσει σπίτι από τη δουλειά κι ενώ έχει ήδη κάνει πλάνο του τι θα μαγειρέψει, να διαπιστώνει πως υπάρχει… έλλειμα στα εφόδια της κουζίνας; Και ναι, η εύκολη λύση είναι το delivery, όμως γιατί να μην προσπαθήσουμε να απολαύσουμε ένα σπιτικό γεύμα – έστω κι αν αυτό είναι της “τεμπελιάς”; Οπότε, η επόμενη λύση είναι να πεταχτούμε μέχρι το κοντινό μας σούπερ (ή mini) μάρκετ! Κι εκεί, όμως, πρέπει αν είμαστε προσεκτικοί στο τι θα αγοράσουμε, καθώς δε θα είναι όλα τα προϊόντα έτοιμα να ικανοποιήσουν το πεινασμένο μας στομάχι ASAP!

01 Ζωηρόχρωμα αβοκάντο.

Τα αβοκάντο με το έντονο πράσινο χρώμα χρειάζονται χρόνο για να ωριμάσουν και να χρησιμοποιηθούν. Επομένως, δεν ενδείκνυνται για last minute γεύμα. Αν, όμως, εντοπίσεις, φρούτα που είναι σχετικά απαλά όταν τα πιέζεις και έχουν εκείνο το σκούρο χρώμα στο εξωτερικό τους, τότε μπορείς να ετοιμάσεις ένα αξιοπρεπές spread ή να εμπλουτίσεις το πιάτο σου.

02 Κατεψυγμένο κρέας και κοτόπουλο.

Αν ο κιμάς που βγάζουμε από την κατάψυξή μας χρειάζεται τουλάχιστον δώδεκα ώρες στο ψυγείο μας για να ξεπαγώσει και να ετοιμαστεί, γιατί να διαφέρει ένα προκατεψυγμένο κρέας από το σούπερ μάρκετ; Ακόμη κι αν αφήσεις το κρέας κάτω από τρεχούμενο νερό, και πάλι θα χάσειςπερίπου μία ώρα, οπότε προτίμησε να αγοράσεις κρέας σε συσκευασία μερίδας.

  03 Ντομάτες.

Αν διαπιστώσεις πως ξέμεινες από ντομάτες, φρόντισε να πάρεις εκείνες που είναι κάπως πιο σκληρές στην αφή… Αλλά και πάλι ίσως χρειάζονται λίγες μέρες για να ωριμάσουν. Ο λόγος είναι κυρίως πρακτικός ώστε οι ήδη ώριμες ντομάτες να μη γίνουν πελτές… Μέχρι να φτάσεις σπίτι καθώς είναι κάπως πιο ευαίσθητες!

  04 Πράσινες μπανάνες.

Οι μόνες μπανάνες που πρόλαβες έχουν πράσινη φλούδα; Τότε θα κάνεις δύο με τρεις μέρες υπομονή προτού απολαύσεις το γλυκό φρούτο στο πρωινό σου ή τη φρουτοσαλάτα σου. Αν μπορείς, προτίμησε ένα τσαμπί με έντονο κίτρινο χρώμα.

   05 Κατεψυγμένο ψάρι.

Το κατεψυγμένο ψάρι, αν τοποθετηθεί κάτω από τρεχούμενο νερό, χρειάζεται κάτι λιγότερο από ώρα ώστε να είναι έτοιμο για μαγείρεμα. Αν, όμως, βιάζεσαι, τότε προτίμησε κάποιο κατεψυγμένο θαλασσινό, όπως γαρίδες ή χταποδάκι, που μπορεί να μαγειρευτεί απ’ ευθείας.

               Το σημαντικό είναι να μην απελπίζεσαι. Εφόσον έχεις πάρει απόφαση να είσαι πιο επιλεκτικός με τα γεύματά σου… Η έμπνευση για homemade fast food θα είναι πάντα εύκολη!

               Πηγή: Eat This, Not That

Featured image: @olly_ pexels.com

You may also like