ΠΩΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΜΙΑ ΑΣΤΑΘΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

Η εμπιστοσύνη, η ευτυχία και η γενική ευημερία συνθέτουν μια υγιή ερωτική σχέση, ενώ η έλλειψη τους μπορείς να βλάψει σημαντικά το ζευγάρι. Αν και ορισμένες σχέσεις είναι απροκάλυπτα τοξικές ή καταχρηστικές, άλλα προβληματικά μοτίβα σχέσεων μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Ωστόσο, ενώ δεν υπάρχει τέλεια σχέση, είναι κρίσιμο να μπορείς να αναγνωρίζεις τους δείκτες μιας ανθυγιεινής σχέσης και να ξέρεις τι να κάνεις. Αν βρίσκεσαι σε μια ασταθή σχέση, διάβασε παρακάτω μερικά από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να χειριστείς την κατάσταση.

1. Κάνε μια επιλογή

Αντί να επιλέξεις την αυτοκαταστροφή μέσω μιας ασταθούς σχέσης, μπορείς να επιλέξεις την αγάπη για τον εαυτό σου και να δεσμευτείς να αφήσεις τις καταστροφικές σχέσεις πίσω σου. Όταν πρόκειται για ερωτικούς συντρόφους, επέλεξε την ηρεμία από την αναταραχή και τα συναισθηματικά τρενάκια κάθε φορά. Κάνε σχέσεις όπου μπορείς να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να νιώθεις φόβο μην πεις κάτι που θα εκνευρίσει τον άλλον. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να επιλέξεις να είσαι με κάποιον που σε σέβεται.

2. Εστίασε σε αυτά που θέλεις

Όταν έχεις μια πιο ξεκάθαρη κατανόηση του τι δεν θέλεις σε μια σχέση, μπορείς να στρέψεις την προσοχή σου σε αυτό που θέλεις σε μια σχέση. Αρχικά, σκέψου πόσο χρόνο και προσπάθεια έχεις επενδύσει σε σχέσεις που δεν έχουν λειτουργήσει. Θα ήσουν ίσως πιο επιτυχημένη αν αφιέρωνες τόσο χρόνο και προσπάθεια για να βρεις μια υγιή σχέση. Στη συνέχεια, σκέψου τις βασικές αξίες που πρέπει να έχει ο σύντροφός σου για να έχεις μια σταθερή σχέση με κάποιον ώριμο και πρόθυμο να είναι εκεί για εσένα. Το να θέλεις παιδιά ή να αναζητάς κάποιον που θέλετε τα ίδια πράγματα από τη ζωή, είναι κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη.

3. Ενθάρρυνε συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής

Τόνισε τη σημασία των συνηθειών υγιεινού τρόπου ζωής, όπως η τακτική άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή και ο επαρκής ύπνος. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη σταθερότητα της διάθεσης και τη συνολική συναισθηματική ευεξία.

4. Να είστε υπομονετική και να έχεις κατανόηση

Να θυμάσαι ότι η υποστήριξη ενός συναισθηματικά ασταθούς συντρόφου απαιτεί χρόνο και υπομονή. Απέφυγε να τον κατηγορείς ή να τον επικρίνεις συνεχώς για τους συναισθηματικούς αγώνες που δίνει. Αντίθετα, δείξε κατανόηση και  ενσυναίσθηση, υπενθυμίζοντάς του ότι είσαι εκεί ως σύμμαχος κι όχι ως εχθρός.

Featured image: freepik.com/@drazenzigic

You may also like