Sunday Movie Night – Solo: A Star Wars Story

Βράδυ Κυριακής του Σεπτέμβρη, ιδιαίτερα φθινοπωρινό… Ό,τι πρέπει για να καθίσουμε αναπαυτικά στην αγαπημένη μας γωνίτσα στον καναπέ και να απολαύσουμε μία καλή ταινία. Απόψε, λίγο πριν ξεκινήσει μία απαιτητική εβδομάδα μιας και ξεκινούν και τα σχολεία, ας ταξιδέψουμε για άλλη μία φορά σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά από εδώ…

               Ο Han (Alden Ehrenreich) και η Qi’ra (Emilia Clarke) αναζητούν έναν τρόπο να το σκάσουν από τη συμμορία που τους ελέγχει στον πλανήτη Corellia. Κι ο μόνος (κι ο αγαπημένος του, καθώς θα αποδειχθεί) τρόπος για το Han είναι η ταχύτητα. Ωστόσο, στην προσπάθεια μόνο ο Han καταφέρνει να ξεφύγει και την ίδια στιγμή υπόσχεται πως θα επιστρέψει για την Qi’ra. Χρόνια θα περάσουν και πλέον ο Han γίνεται μέρος της σπείρας του Tobias Beckett (Woody Harrelson). Η σπείρα ετοιμάζεται να κλέψει μία μεγάλη ποσότητα coaxium για έναν σημαντικό “πελάτη”. Έτσι μαθαίνουμε πώς ο Han Solo κι ο πιστός του Chewbacca (Joonas Suotamo) έγιναν το αχώριστο δίδυμο… Που κάποια στιγμή θα έπαιρναν μέρος σε έναν πόλεμο για την ελευθερία του γαλαξία.

               Η ταινία “Solo: A Star Wars Story” αποτελεί τη δεύτερη από το project ανθολογιών του Star Wars franchise ακολουθώντας το “Rogue One” Το σενάριο υπογράφουν οι Lawrence Kasdan και ο γιος του, Jonathan. Η σκηνοθεσία είναι του Ron Howard (“Apollo 13”, 1995 και “A Beautiful Mind, 2001).

               Γιατί να δώσετε στο Solo μια ευκαιρία…

               Η αλήθεια είναι πως, όπως και με το “Rogue One”, έτσι κι ο “Solo” δεν έπιασε στο μέγιστο βαθμό τον παλμό του Star Wars fandom. Δεν είχε τόσες αερομαχίες, δεν είχε καν φωτόσπαθα! Ωστόσο, “ανθολογία” σημαίνει ακριβώς αυτό. Εξερευνούμε σε μεγαλύτερο βάθος ό,τι μας συναρπάζει. Ποιος δεν είχε έστω την απορία να μάθει ποιος σκαρφίστηκε την όλη ιδέα του Death Star; Ποιος δεν αναρωτήθηκε αν ο Han ήταν πάντα ο εγωίσταρος που έδειχνε; Ο Ron Howard πιάνει αυτό το νήμα των ιστοριών πίσω από τις γνωστές περιπέτειες και αποφασίζει να ακολουθήσει την πορεία του Han Solo τουλάχιστον λίγο πριν βρεθεί στο δρόμο του ο Luke Skywalker.

               Κι αυτή τη ματιά στα “καμαρίνια” ο Howard μας τις προσφέρει μένοντας πιστός στο μέγιστο δυνατό βαθμό σε όλη  την ατμόσφαιρα του franchise. Εντυπωσιακές μάχες, ένας καταιγιστικός αγώνας δρόμου (κι επιβίωσης) στο Millenium Falcon…Αλλά και άφθονο χιούμορ όπως ακριβώς θα ταίριαζε σε έναν παράτολμο και ενίοτε κυνικό Han Solo. Πράγμα που μας κάνει να συγωρούμε κάποιες “παρασπονδίες” σε κάποιες επιλογές projects του παρελθόντος .

The cast

               Όσο για το νεαρό πρωταγωνιστή Alden Ehrenreich; Δίνει μία αξιοπρεπή διάσταση στα νιάτα του Han Solo αντιλαμβανόμενος τη βαρύτητα του… ονόματος του χαρακτήρα του! Την ίδια στιγμή, ο ηθοποιός υποστηρίζεται ιδανικά από τον Beckett του Woody Harrelson σε ρόλο μέντορα, ενώ ο Paul Bettany αποδεικνύει πως μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν σαγηνευτικό villain με ιδιαίτερη ευκολία!

               Με λίγα λόγια; Αν είχαμε σύστημα βαθμολόγησης με άριστα τα πέντε αστέρια θα έδινα στο “Solo” τρία και μισό – γιατί αν κι είχε κάποια μικρά περιθώρια βελτίωσης, σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει και αδικείται από τις κριτικές που δέχθηκε όταν βγήκε στις μεγάλες αίθουσες. Επομένως, απολαύστε την ταινία όσο κι εγώ – I have a GOOD feeling about this!

               Πρωταγωνιστούν:Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandiwe Newton, Paul Bettany, Jon Favreau, Erin Kellyman, Phoebe Waller-Bridge κ.α.

               Photo credits: IMDb

You may also like