ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

   Ποιό είναι το αγαπημένο σας φρούτο αυτή την εποχή; Είτε βρεθείτε σε μια ανοιχτή αγορά είτε σε ένα οπωροπωλείο της γειτονιάς, οι φράουλες είναι εκείνες που θα σας εντυπωσιάσουν από την ωραία μυρωδιά αλλά και την γλυκύτητα τους όταν τις δοκιμάσετε. Ωστόσο, δεν διακρίνονται μόνο ως μια νόστιμη επιλογή αλλά και ως μια διατροφική δύναμη. Είτε τις απολαμβάνετε φρέσκες, είτε αναμεμειγμένες σε smoothie, είτε ριγμένες σε σαλάτα, οι φράουλες προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά για την υγεία που τις καθιστούν μια από τις καλύτερες επιλογές σε οποιαδήποτε δίαιτα.

Οι φράουλες είναι γεμάτες με απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας τες φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, παρέχοντας περισσότερο από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε μία μόνο μερίδα. Η βιταμίνη C είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του δέρματος. Επιπλέον, οι φράουλες περιέχουν φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγγάνιο και αντιοξειδωτικά, που συμβάλλουν στη συνολική υγεία και ευεξία.

Βοηθούν στην υγεία της καρδιάς

Η συμπερίληψη των φραουλών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει την υγεία της καρδιάς λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων βελτιώνοντας τους δείκτες υγείας της καρδιάς όπως η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης. Επιπλέον, το κάλιο που βρίσκεται στις φράουλες συμβάλει και αυτό στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στη διατήρηση της καλής λειτουργίας της καρδιάς.

Θετικό πρόσημο στη διαχείριση βάρους

Παρά τη φυσική τους γλυκύτητα, οι φράουλες είναι σχετικά χαμηλές σε θερμίδες και ζάχαρη σε σύγκριση με πολλά άλλα φρούτα. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, τα οποία συμβάλλουν σε αισθήματα πληρότητας και κορεσμού. Η ενσωμάτωση φράουλας στα γεύματα ή τα σνακ σας μπορεί να βοηθήσει να περιορίσετε την επιθυμία φαγητού και να σας ενισχύσει στις προσπάθειες διαχείρισης βάρους προωθώντας μια ισορροπημένη διατροφή και μειώνοντας τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στις φράουλες μπορεί επίσης να ωφελήσουν την υγεία του εγκεφάλου προστατεύοντας από το οξειδωτικό στρες, που σχετίζονται με τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ. Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή, συμπεριλαμβανομένων των φραουλών, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης, της συγκέντρωσης και της συνολικής γνωστικής λειτουργίας, ειδικά καθώς γερνάμε.

Sweet sweet strawberries!

Πηγή: health-clevelandclinic-org

Featured image: @alienowicz/ unsplash.com

You may also like