TGIF…It’s time for Cocktails at Home!

Ή αλλιώς πώς να οργανώσετε την τέλεια βραδιά στο σπίτι με φίλους, σε περίοδο Lockdown!

Το ότι είμαστε σε περίοδο «εγκλεισμού», δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να  περάσουμε καλά στο σπίτι μας, μόνοι μας, με την οικογένεια μας ή τους κοντινούς μας ανθρώπους που εμπιστευόμαστε! Σαφέστατα μας λείπουν οι βόλτες, τα εστιατόρια και τα bars για να απολαύσουμε τις βραδιές μας χωρίς άγχος…Αλλά η ζωή συνεχίζεται!

Το σπίτι μας είναι το λιμάνι μας… και μπορούμε να καλέσουμε λίγους αγαπημένους φίλους. Αλλά ό,τι κάνουμε… πρέπει να γίνεται με προσοχή και κρατώντας τα μέτρα ασφαλείας. Ίσως περισσότερο από ποτέ πρέπει να σκεφτόμαστε ποιους βάζουμε σπίτι μας…

Μέσα στην εβδομάδα μέχρι τις 21.00 και τα σαββατοκύριακα μέχρι τις 18.00, ένα plateau με τυριά / αλλαντικά κι ένα γρήγορο ποτό, δεν είναι απαγορευτικό!

Με την αδελφή μου βρήκαμε τη λύση. Πήγαμε στο House of wine ( εσείς μπορείτε να επισκεφτείτε το houseofwine.gr) και πήραμε τις προμήθειες μας.

Να σας πω ότι από την μαμά έχουμε αγαπήσει το κρασί. Από το μπαμπά έχουμε μάθει να εκτιμούμε τα καλά ποτά.Η δική μας «συνήθεια» είναι το METAXA 12*! H Ευγενία το προτιμά σκέτο με πάγο. Εγώ –ως fan των cocktails- προτιμώ το METAXA passion, δηλαδή σε συνδυασμό με το αναψυκτικό Yuzu – Cannabis Passion. Στο House of Wine, λοιπόν, αυτή την περίοδο διαθέτουν πακέτα που ετοιμάζεις μόνος σου το cocktail που προτιμάς με βάση το ποτό που σου αρέσει.Τι καλύτερο από το να το φτιάξεις εύκολα και γρήγορα στο σπίτι, χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό!  

Για τo METAXA 12* υπάρχουν οι εξής επιλογές σε combo pack:

ΜΕΤΑΧΑ & Tonic: με ένα ΜΕΤΑΧΑ 12 Stars , 4 φιάλες Fever Tree Mediterranean Tonic και δύο συλλεκτικά ποτήρια

METAXA passion : με ένα ΜΕΤΑΧΑ 12 Stars , 4 φιάλες OZ Cannabis Passion και  δύο συλλεκτικά ποτήρια

Θα σας δώσω τη συνταγή για το δικό μου αγαπημένο cocktail. Θα το χαρακτήριζα «γλυκό», αλλά για μένα είναι ιδανικό.

Θα χρειαστείτε:

50ml METAXA 12 Stars
100ml Oz Cannabis Passion Artisanal Soda
Γαρνιτούρα: φλούδα πορτοκάλι

Παίρνουμε ένα old fashioned ποτήρι, που ήδη έχουμε παγώσει και προσθέτουμε παγάκια.
Βάζουμε 1 σφηνάκι ΜΕΤΑΧΑ 12 Stars (50ml αν διαθέτουμε μεζούρα) και απογεμίζουμε με παγωμένη ΟΖ Cannabis Passion Artisanal Soda.
Προσθέτουμε μια φλούδα πορτοκάλι και απολαμβάνουμε!

Bartender’s tip: Πιέστε δυνατά τη φλούδα στην κορυφή του cocktail σας, για να το απογειώσετε γευστικά!

Φυσικά και δεν είναι δεσμευτικοί αυτοί οι συνδυασμοί. Δοκιμάστε τους δικούς σας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το Hashtag του METAXA είναι #DontDrinkExplore .Αλλά η ζωή είναι πιο εύκολη όταν αγοράζεις όλα τα υλικά με μία κίνηση κι έχεις έτοιμη και τη συνταγή!

Για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η βραδιά με τους φίλους… δεν χρειάζεται να περιοριστείτε. Τα επιτραπέζια παιχνίδια που θα πρέπει να ακουμπήσουν όλοι, είναι απαγορευτικά (λόγω covid,ε;)  . Όχι όμως τα παιχνίδια ερωτήσεων…Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μία playlist για να χορέψετε ή να τραγουδήσετε karaoke…

Πίνουμε πάντα με μέτρο αλλά αν είναι σαββατοκύριακο… γιατί να μην κάνετε  sleep over για να θυμηθείτε άλλες εποχές, πιο ξέγνοιαστες!  

Αλλά καταλαβαίνω απόλυτα, αν μου πείτε ότι δεν θέλετε να βάλετε κανέναν στο σπίτι σας, γιατί μπορεί να αισθάνεστε ανασφάλεια. Τα zoom και το messenger, μπορούν να φέρουν τους φίλους σας κοντά… με ασφάλεια! Μπορείτε να συνεννοηθείτε, να φτιάξει ο καθένας το δικό του cocktail ή ποτό και να το απολαύσετε μαζί. Ανάψτε κεριά και σχολιάστε τα νέα της ημέρας ή εβδομάδας, σα να ήσασταν στον ίδιο χώρο…

Η ευτυχία είναι στιγμές.. δεν υπάρχει λόγος να μην τις ζούμε όσο καλύτερα μπορούμε! Μείνετε σπίτι κι…  Απολαύστε υπεύθυνα!

#DontDrinkExplore #METAXA12Stars  #DrinksWithFriends #DrinksOclock 

 

You may also like