“The suicide squad” από σήμερα στους κινηματογράφους

Από το φρικτά υπέροχο μυαλό του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Τζέιμς Γκαν (Φύλακες του Γαλαξία) έρχεται η νέα υπερηρωική περιπέτεια της Warner, The Suicide Squad, με πρωταγωνιστική την ομάδα  των πιο αχρείων εγκληματιών της DC. Μία καταιγιστική, εντυπωσιακή, αυθάδικη, εξωφρενική και αντιηρωική ταινία που φιλοδοξεί να βομβαρδίσει το κοινό με υπερθέαμα, δράση και ξεκαρδιστικές σκηνές. Όσο οι πρωταγωνιστές πεθαίνουν για να σώσουν τον κόσμο, το κοινό θα πεθαίνει στα γέλια.

Σύνοψη

Καλώς ήρθατε στην κόλαση ή αλλιώς την Μπελ Ρεβ, τη φυλακή με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στις ΗΠΑ. Εκεί όπου βρίσκονται έγκλειστοι οι χείριστοι εγκληματίες και θα κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν – ακόμα και αν χρειαστεί να συμμετάσχουν στην άκρως απόρρητη και σκοτεινή Task Force X.

Ποια είναι η σημερινή αποστολή ζωής και θανάτου; Να συγκεντρωθεί μία εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τους Μπλάντσπορτ, Peacemaker, Κάπτεν Μπούμερανγκ, Ρατκάτσερ 2, Σαβάντ, Κινγκ Σαρκ, Μπλάκγκαρντ, Τζάβελιν και την αγαπημένη ψυχοπαθή όλων, τη Χάρλεϊ Κουίν. Έπειτα, να εξοπλιστούν ανάλογα της περίστασης και να πέσουν (κυριολεκτικά) στο απομακρυσμένο και γεμάτο εχθρούς, νησί του Κόρτο Μαλτέζε. Μέσα σε μία ζούγκλα γεμάτη εχθρούς και αντάρτικες δυνάμεις σε κάθε στροφή… H φονική ομάδα βρίσκεται σε αποστολή αναζήτησης και καταστροφής. Φυσικά με τον Συνταγματάρχη Ρικ Φλαγκ από εδάφους να προσπαθεί να τους κρατήσει φρόνιμους και τους κυβερνητικούς τεχνικούς της Αμάντα Γουόλερ στα αυτιά τους, να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση. Και όπως πάντα, μία λάθος κίνηση και είναι όλοι νεκροί. Αν κάποιος ήθελε να βάλει ένα στοίχημα, η έξυπνη κίνηση θα ήταν να ποντάρει εναντίον όλων.

Πεθαίνουν για να σώσουν τον κόσμο

Ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Τζέιμς Γκαν οδηγεί τους εγκληματίες της Task Force X σε ένα εξωφρενικό, αυθάδικο και επικίνδυνο ταξίδι… Γεμάτο δράση, βία, ακραίες καταστάσεις, χιούμορ και τρυφερές στιγμές, μέσα από το μοναδικό του δημιουργικό φίλτρο. Όσοπερισσότερο οιπρωταγωνιστέςρισκάρουννα πεθάνουν, τόσο περισσότερο το κοινό θα πεθαίνει από τα γέλια.

Έχοντας στη διάθεση του το πάνθεον της DC για να διαλέξει τα μέλη τη ςεγκληματικής του ομάδας, ο Γκαν ένιωσε σαν το παιδί σε ζαχαροπλαστείο. «Από μικρός αγαπούσα την Ομάδα Αυτοκτονίας, είναι από τις αγαπημένες καρτουνίστικες παρέες αντιηρώων. Πάντα με ενδιέφεραν οι άνθρωποι που δεν έχουν ζήσει καλές ζωές και βρίσκουν την ευκαιρία να βελτιωθούν και να εξιλεωθούν. Μερικοί αρπάζουν την ευκαιρία, άλλοι όχι. Πρόκειται για την ανθρώπινη φύση με όλες τις αποχρώσεις ηθικής και μου δόθηκε η δυνατότητα να τη δείξω στο πανί με ένα μεγαλειώδη, συναρπαστικό τρόπο, με εξωγήινους, τέρατα και έναν καρχαρία» λέει ο δ ημιουργός.

Η κλίμακα της ταινίας είναι τεράστια σε κάθε επίπεδο, χρειάστηκε τα μεγαλύτερα σκηνικά που έχουν κατασκευαστεί από το στούντιο. Το όραμα του Γκαν ήταν ξεκάθαρο: παρόλο που ο κάθε χαρακτήρας είναι ήδη ένας εγκληματίας για τους δικούς του λόγους, ο δημιουργός τους έχει διαποτίσει με μία αίσθηση εξιλέωσης ή τουλάχιστον μία πιθανότητα εξιλέωσης. Καιπαρόλοπουδιάλεξεμερικούςπασίγνωστους κακούς, έχει συμπεριλάβει αρκετούς αλλόκοτους χαρακτήρες τονίζοντας τα παράξενα χαρακτηριστικά τους, εξασφαλίζοντας ότι το κοινό θα τους αγαπήσει. Μέχρι να πεθάνουν ένας ένας με έναν εξωφρενικό και υστερικά αστείο τρόπο.

Η ταινία κυκλοφορεί από την Tanweer.

You may also like