Tiramisu, από την Sugar Buzz

by The K-magazine

ΥΛΙΚΑ: (για 10-12 ποτήρια ή ένα μεγάλο μπολ)
(Συνταγή Σ.Παρλιάρου εδώ)

300 – 400 γρ. σαβαγιάρ
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. άχνη
100 γρ. ζάχαρη
4 αυγά (βιολογικά), χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
250 γρ. γάλα
2 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
70 γρ. κονιάκ λικέρ καφέ ή αμαρέτο
κακάο για πασπάλισμα

tiramisu-mascarpone-4ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ωμά τα αυγά, τότε απλά ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την άχνη και τους κρόκους.
Διαφορετικά αν θέλουμε να τους παστεριώσουμε θα χρησιμοποιήσουμε κρυσταλλική αντί για άχνη και κάνουμε το εξής: Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σ’ ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε πάνω από κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς μέχρι να κάψει. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 100γρ. ζάχαρης στο μίξερ ή με μίξερ χειρός σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σε δόσεις στο μείγμα τυριού-κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον καφέ και το λικέρ, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα (δεν τα αφήνουμε πολύ γιατί θα διαλυθούν). Τα βάζουμε στα ποτήρια. Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνουμε την κρέμα, ξανά σαβαγιάρ και τέλος κρέμα.

Σημειώσεις:
1. Εγώ αυτή τη φορά έκανα τη μισή ποσότητα γι αυτό στα παρακάτω βήματα φαίνονται μικρότερες οι ποσότητες και επιπλέον δεν παστεριώνω τους κρόκους, χρησιμοποιώ φρέσκα βιολογικά.
2. Μπορείτε να το φτιάξετε σε μεγάλο μπολ και να το σερβίρετε με κουτάλα.
3. Διατηρείται 2 μέρες στο ψυγείο.

Μπορείτε να κάνετε like στη σελίδα της στο facebook ή να την παρακολουθείτε μεσω του blog της

You may also like