ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Γυρίσαμε από τις καλοκαιρινές διακοπές και ετοιμαζόμαστε για την φθινοπωρινή σεζόν. Ευτυχώς, ο καιρός μας επιτρέπει ακόμα να συνεχίσουμε κάποιες εξορμήσεις. Ίσως κάποιες φορές νιώσετε θλίψη καθώς θα αρχίσετε ένα πρόγραμμα σε πιο έντονους ρυθμούς. Η ένταση του καθημερινού προγράμματος δημιουργεί άγχος μετά από μια περίοδο ξεκούρασης. Μην απελπίζεστε ούτε να αποθαρρύνεστε, υπάρχουν αρκετοί διέξοδοι αν οργανωθείτε σωστά. Κάντε μια λίστα από τις ημερήσιες υποχρεώσεις σας και έπειτα αφήστε λίγο χρόνο να οργανώσετε αποδράσεις στα σαββατοκύριακα που απομένουν πριν ξεκινήσει το σχολείο- αν έχετε παιδιά- ή άλλες υποχρεώσεις. Επενδύστε σε θετικές σκέψεις και σε κοντινούς προορισμούς, που θα σας ξεκουράσουν και θα σας δώσουν μία πνοή από το κουραστικό πρόγραμμα σας. Ούτως ή άλλως ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος από εκδηλώσεις που μπορείτε να διασκεδάσετε και να ψυχαγωγηθείτε χωρίς να νιώσετε νοσταλγία για την καλοκαιρινή σεζόν. Απασχοληθείτε με πράγματα που σας αναζωογονούν και σας εκφράζουν.

Οργανώστε το σπίτι σας

Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που πρέπει να οργανώσουμε πριν ξεκινήσουμε το «βαρύ» φορτίο της δουλειάς μας. Ανανεώστε το χώρο του σπιτιού με διάφορους τρόπους και απομακρύνεται ότι σας κουράζει είτε από αντικείμενα είτε που πράγματα που δε χρειάζεστε πια. Δημιουργείστε μια νέα ατμόσφαιρα. Αφήστε στο χώρο σας εκείνα που αξίζουν πραγματικά την προσοχή σας και σας είναι ευχάριστα να τα βλέπετε καθημερινά. διάθεση για ξεκούραση. Όταν γυρνάτε από ένα κουραστικό πρόγραμμα αυτόματα θα νιώθετε με ένα αίσθημα ξεκούρασης όταν θα μπαίνετε στο σπίτι σας. Επίσης, ανανεώστε τα φυτά σας, μπορεί κάποια να μην άντεξαν στις υψηλές θερμοκρασίες καθώς λείπατε. Τα φυτά ενισχύουν στην θετική ψυχολογία και την πνοή που χρειάζεστε.

Η θάλασσα είναι κοντά

Μπορεί η πρόσβαση στη θάλασσα να ήταν αρκετά πιο εύκολη, ενώ βρισκόσασταν στις διακοπές, Παρόλαυτα, οι παραλίες της Αττικής μπορούν να σας κρατάνε συντροφιά όλη αυτή την περίοδο σε συνδυασμό με αγαπημένους φίλους. Ο Σεπτέμβρης είναι ο κατάλληλος μήνας για να επεκτείνεται λίγο ακόμα την καλοκαιρινή έξαψη. Η άσκηση στη θάλασσα ευνοεί την ευεξία, ενώ διατηρεί την φυσική μας κατάσταση ακόμη περισσότερο. Συνεχίστε με την ίδια ένταση και χαρά και θα νιώσετε πως βρίσκεσαι σε ένα διαρκές ταξίδι.

Διατηρείστε την αισιόδοξη πλευρά!

Photo credits: pexels.com/@amina-filkins/

You may also like